Ser framemot...!

Hej igen! Imorse sov jag till 9.00 sen klev jag upp och åt frukost och sen låg jag i sängen och latade mej och såg på film. :) Men då kom mamma och jagade upp mej och sa att vi skulle gå ut och kasta in ved i källaren. Jaha, då fick jag klä på mej och skynda mej ut. Igår kväll blev pappa dålig så de kändes inte så roligt. Vi misstänkte kärlkramp men han fick prata med en läkare sen så han tyckte inte att han skulle fara till sjukhuset och misstänkte inte kärlkramp. Doktorn trodde att det möjligtvis kunde vara biverkningar av mediciner som han äter. Men han var riktigt dålig, han höll på att svimma när han lade sej ner och det strålade från halsen och ut i armarna och det spände i halsvenerna. ''/ Men idag ser han bättre ut. Vi var jag, mamma och pappa nu imorse och kastade in ved så då gick de ju bra. :) Dom här 2 veckorna som kommer nu ser jag verkligen framemot! Den här veckan är den sista veckan innan lovet! Nu på torsdag och fredag är det prao och jag ska praoa på ett ålderdomshem med min faster. :) Det ska bli roligt! Hehe, :D. Sen lovveckan så ska jag åka buss till mormor och hälsa på i tre dagar ungefär. :) Hon bor på ett ålderdomshem, så vi ska gå på terapin och äta i matsalen och så. :) Hehe, så det blir två veckor med äldre människor. :) Men jag gillar dom. :P Jaha, sen händer inget mer idag. Skola imorgon, gympa skridskor.

Ha de bra! :)

Hej!

Jag har inte haft så mycket att blogga om faktiskt så de har helt enkelt inte blivit nåt inlägg, som jag sa sist. Jag tar veckan som den har gått. Måndag: Svinkallt, typ -35 grader. ''/ Så de blev innegympa. Tisdag: Vi hade bara en vanlig dag med historia på eftermiddagen. Onsdag: Jag hade spelning. Presenterade en låt för min musiklärare, Jason Derulas låt 'Whatcha Say'. :) Den är superbra, tycker jag! Torsdag: En vanlig dag med innegympa och historia. Vi läste om drottning Kristina, Gustav II Adolfs dotter. Fredag (idag): På morgonen hade vi glosförhör sen hade vi engelska fram till rasten. Efter rasten hade vi matte och sen hade jag tagit ledigt hela eftermiddagen så vi for och handlade lite. Gick på Dollar$tore och lite överallt. :) Köpte en massa bra grejer där. Ikväll ska jag se Let's Dance och Solsidan. :) Nu ska jag göra lite lätt matte.

Ha de bra!

God morgon!

Imorse så vaknade jag ca. 9.30. Jätteskönt med sovmorgon! Sen klev jag upp och åt en supermysig frukost med mamma och pappa.:) Igår bakade jag och mamma sirapslimpa. Den blev jättegod! Receptet är för två limpor: 50 g jäst 0,5l mjölk 50g smör eller margarin 2 tsk salt 1dl ljus brödsirap 0,5 msk anis + 0,5 msk fänkål 8,5 dl rågsikt Ca. 7,5 dl vetemjöl Ugn: 200 grader 1. Smält smöret och häll i mjölken, värm till fingervarmt. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Tillsätt salt, sirap och brödkryddorna. 2. Blanda ner rågsikt och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen smidig och jäs den ca. 30 min. 3. Mjöla bakbordet och häll ut degen. Knåda väl. Dela i 2 bitar och forma till avlånga limpor. Smöra en långpanna. Lägg ner limporna i den. Pensla gärna matfett mellan limporna. Jäs ca. 30 min. 4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca. 40 min. Pensla efter gräddningen med lite varmt vatten blandat med sirap. Låt limporna kallna på bakgaller under bakduk. Ha de bra!

Lördag

Jaha, då har den här dagen gått också. :) Idag har jag varit ute och fotograferat. Laddar kanske upp några bilder imorgon från datan. :) Det har varit sol här idag men kallt! -20 va det uppe i ett tag. Brr! Men man klarar sej ändå när man är inne. Därför har jag passat på att spela Wii idag:) Jag fick ju Wii Sports Resort i julklapp så då har jag spelat det idag. Jag har haft en låt på hjärnan hela dagen! Den vill inte släppa mej. Irriterande, men det är en bra låt som tur är:) Whatcha say - Jason Darulo. Den är riktigt bra, har spelat den på piano idag. Jag ska duscha imorgon, kanske vi ska in och handla lite. Vi får väl se:) Ha de bra!

Svar på kommentar! :)

Jag hade tänkt svara på en kommentar som Anonym skickade i Skidutflykt idag! : Ja, bloggen heter SOS Rebeckah för att jag heter Rebeckah och är superintresserad av ambulanssjukvård och med det tillhör SOS Alarm såklart. SOS känns som en symbol för ambulansen och därför heter min blogg SOS Rebeckah. Den titeln beskriver mej mest tycker jag. :) Hoppas du är nöjd med svaret! :)

Ha de bra!

Skidutflykt idag!

Idag har vi varit ute på en rutinerad skidutflykt med skolan. :) Den utflykten brukar vi göra varje år med 3-6:an, så de var min sista gång i år. Känns skönt för det börjar bli tjatigt. I helgen ska de komma en köpare på tvättmaskinen som har stått stående sen mormor flyttade. Så då väntar det i helgen. :) Det skulle bli kallt i helgen här uppe så det blir nog inte så mycket utomhus. Men nu ska jag se på tv. Jag har inte haft så mycket att blogga om så jag har inte bloggat nåt.

Ha de bra!

Ambulans-sida!

Det finns en fotograf som heter Johan Pedersen. Han fotograferar ambulanser och är mycket intresserad av ambulans-räddningstjänst. Han har en egen sida där han skriver om ambulansstationer i hela Sverige, lägger ut bilder och videos som man kan titta på. :) www.raddningsinfo.se. Den är riktigt bra! Jag har hittat en lista på all utrustning som finns i ambulansen. :) Supernöjd!

Svar på kommentar! :)

Jag tänkte svara på Felicias kommentar: Haha, de va ju hon som va lärare så de skulle va upp till bevis. ;) Det var C.T's lag och dom som vann. :)

Lördag

Igår var pappa på en magnetröntgen i stan och när han kom hem hade vi gjort pizza så då åt vi det. :) Hemgjord pizza är jättegott! :) När pappa kom hem hade han köpt fyra kollegieblock - randiga - vilket var bra för sist jag köpte kollegieblock, det var något paketpris, 3 för 20:-, så gjorde jag det misstaget att jag tog för givet att det var randiga men dom var blanka. ''/ A big mistake, men nu fick jag fyra randiga. Fast jag gav bort ett till pappa. =P Han behövde ett. Idag ska vi åka och köpa lite godis som vi ska ha ikväll. Sen ska vi kanske fara ut och grilla korv. :) Hur vi kommer ner vet jag inte, antingen går vi eller så åker vi skoter. Jag fick en smärre chock när jag kom tillbaks till skolan igår och såg allt jobb jag blev tvungen att göra nu i helgen. :O Jag hade ca. 10 sidor på ett nytt kapitel att göra, matteläxa och ett korsord. Men då satte jag mej hemma igår kväll och imorse och räknade matte, så nu är dom 10 sidorna gjorda. :) Skönt! Nu kan jag ta helg. Vi hade besök av en annan skola igår i klassen. Dom hade köpt in Robotlego eller va det hette, så då höll vi på med det HELA dagen. Vi hade rast en gång på fm och så hade vi lunch men vi höll på hela dagen. Vi hade en sorts tävling på e.m fast det gick väldigt dåligt för mitt lag, haha. Våran bil stog bara och snurrade runt. Ena däcket hade pajat. XD Haha, men kul var det! Robotlego går ut på att man har en dosa, en IR-sändare, en dator och lego. Så man programmerar in i dosan, hur den ska gå, hur länge, vilken hastighet på vilken motor, vilket hjul som ska ha den och den hastigheten. Så det är lite klurigt men superkul var det! :) Sen bygger man som en bil av lego som man klamrar fast dosan på och så kör den ju, precis som en robot. Det är väl därför det kallas robotlego. :) Jag tittade på statistiken nyss och blev verkligen superglad att så många unika besökare och så många sidvisningar blir av! :D Och ni vet att en kommentar är ett + i kanten. ;) Jag håller på att ladda batteriet i kameran just nu, så jag ska kanske fota lite. Det kanske blir några foton idag eller nån annan dag. :)

Ha det bra!

Sjuk sjuk sjuk!

Varför ska jag behöva vara sjuk hela tiden???? Jag blir less!!! Jag har varit sjuk sen i lördags till idag. Täpp i näsan, hosta, allmänt tussig och hade lite feber för nån dag sen. Inatt så var jag med om nåt otäckt. ''/ Jag vaknade av att jag andades jättekonstigt, typ flåsade och andades ojämnt. Sen så kände jag att jag inte mår bra. Jag gick för att hämta mamma. Jag kom inte upp för jag var superyr! Jag satte mej på sängkanten och när jag skulle resa mej upp så ramlade jag baklänges ner i sängen igen. :S Usch! Sen klev jag upp och for över sänggaveln. Kravlade mej upp igen och ramlade ner i soffan. Jag bara vinglade på som ett och annat fyllo. Sen kom det värsta. Jag skulle gå till mamma och pappas sovrum (åt höger) men jag hann inte svänga så jag vinglade rakt in i strykbrädan i rummet mittemot mej. Så det blev en rejäl duns och då vaknade mamma och pappa. Jag bara grät. :( Så pappa fick hålla i mej så jag inte skulle ramla, sen bar han in mej till deras säng så jag fick vila. Vi behövde inte ringa någon läkare eller 1177 eller nåt sånt, men vi tror själva att det var ett sorts blodtrycksfall. ''/ Genom att jag har varit förkyld och haft lite feber så kan det hjälpa till också. Så är man ju i en konstig ålder just nu också. ''/ Jag är alldeles för lång och tunn och såna människor får lättare lågt blodtryck. Jaja, men upp på hästen igen. :) Jag har äntligen hittat min USB-kabel till kameran! Trodde att jag hade tappat bort den. Men då låg den i min byrå. =P Typiskt! Så jag bjuder på lite bilder idag också. :) Jag får se om det blir någon skola för mej imorgon. Om jag är hemma imorgon har jag varit hemma en hel vecka! :S Men men, man rår ju inte för att man är sjuk. Igår så var jag hemma en extradag genom att jag hade haft feber i tisdags. Så då for jag och klippte mej eftersom jag var bara förkyld igår. Så jag klippte upp håret ordentligt och klippte snedlugg. Det blev jättefint! :) Jag provade en ny frisör och hon var jätteduktig. :) Det blir ingen bild på frisyren nu för jag ser så anskrämlig ut i ansiktet, haha. Finnarna har ju börjat komma tillbaka igen. :S Så jag smörjer med Clearasil ansiktsvatten. ''/ Men dom försvinner då iaf. Just nu ser jag på HSM3. Nu bjuder jag på lite bilder sen ska jag se klart filmen. :)

Ha det bra!

GratisMode.se

GratisMode.se är en sida där man kan bli medlem och få gratis presentkort! Detta tar lite tid men det är superenkelt! Man samlar poäng och kan värva kompisar och får till slut så många poäng att man växlar in dom mot ett presentkort. Man samlar poäng genom att besöka hemsidor, klicka runt och svara på frågor. Till slut får man ett presentkort. http://www.gratismode.se/?c=55880 Bli medlem här!

Ambulansforum

Det finns en sjukt bra sida som heter Ambulansforum. Den är ganska känd faktiskt så ni vet säkert vad jag menar men ni som inte vet det och är nyfiken på sidan har länken här --> www.ambulansforum.se. Där kan du bli medlem om du är kanske amb. studerande, jobbar inom ambulansen eller har någon sorts anknytning till prehosp. vård. Du kan läsa om läkemedel, trauman, arbetsfördelningar och allt möjligt! Superbra sida! Sen finns det en annan sida för sjuksköterskor som jobbar inom primärvården. www.sskforum.se. Där kan du läsa om i princip samma sak men det gäller då primärvården. :) Två mycket bra forum. Självklart kan du också ställa egna frågor.


Kliar i halsen!


Något som är mycket irriterande med förkylningar är när det kliar i halsen men man kommer inte åt med tungan! Precis det irritationsmomentet har drabbat mej just nu! Jag hostar och kraxar för att försöka klia i halsen. ''/ Usch, men jag har inte så ont i halsen och är snorig så jag kommer på skolan imorgon iaf. :) Om jag inte får feber så klart. Jag sitter och funderar på om jag ska duscha eller inte ikväll. Haha. Vilket dilemma! ;) Jo, jag tror jag gör det. Jag ska säja en sak att jag saknar skidträningen!! :( Det blir ingen skidträning den här veckan för mej heller för jag har ingen skjuts. :( Jaja, jag kommer kanske dit nån vecka. Det vore roligt om jag hade fått skjuts av någon. Men men, sånt är livet. ''/ Jag får väl försöka få skjuts av någon nån gång. :)
Ha det bra!

Ögoninflammation?

Jaha, nu ligger jag i sängen och snörvlar. Mitt tillstånd just nu: ont i halsen, ont i ögat, ögat kliar, snorig. Inte så bra alltså. Mamma ska ringa sjukstugan idag och höra om jag måste komma dit ifall det är ögoninflammation. Jag åkte skidor igår som jag sa, och de va kanske inte så bra eftersom man drar ju i sej kall luft.:-sJaja, de kan ju inte bli sämre.;-) Jag bloggar faktiskt från mobilen nu.:) Jag tänkte att jag skulle testa de oxå. Och nu har jag gjort de. Får se hur dagen blir sen då. Förmodligen liggandes i sängen. Ha de bra!

Solig och härlig dag!

Jag började dagen med att äta frukost så klart och sen duschade jag. Sen tänkte jag göra mej för litegrann så jag fönade håret, för en gångs skull. Vilket blev väldigt misslyckat!!! Det är ganska ovanligt att misslyckas med att föna håret, för det är nästan omöjligt men tydligen kan jag det. Det blev jätterisigt! Det ser jätteslitet och jätterisigt ut. Nu måste jag borsta håret typ 100 gånger för att jag ska få ner det! Jag sätter upp det när jag kan så får jag ha det uppsatt. Då syns inte misslyckandet. ;) Sen for jag och mamma ut och åkte skidor en sväng i det fina väre'. :) Imorgon ska jag på skolan som vanligt. Nu ska jag se klart I en annan del av Köping. :) Dom är bara såååååå bra! :D Haha, man får sej ett gott skratt! :P

Ha det bra!

Melodifestivalen!

Jaha, då var första deltävlingen av Melodifestivalen 2010 slut. Ola och Salem al Fakir gick vidare och båda var dom bästa i tävlingen! (enligt mej alltså) Idag så har  vi bakat semlor och sen for jag och mamma ut och åkte pulka (haha) i stora backen. Vi klämde ihop oss i min lilla bebispulka och åkte. Fort gick det också! Imorgon ska vi fara in och handla lite och jag ska kanske fotografera. Imorgon måste jag komma ihåg att kolla vars jag har överföringskabeln från kameran till datorn. ''/ Måtte den inte vara försvunnen! (vilket är väldigt vanligt att saker är i detta hus!) Jag börjar få ont i huvudet nu, för jag har suttit vid datorn HELA dagen. Ja, förutom när jag bakade och var ute men annars har jag suttit säkert 7 timmar idag! Det känns som att det är lite för mycket. Fastän jag har suttit 7 timmar vid datorn har jag inte bloggat! Fast det klart jag har ju ingenting att blogga om, om jag inte har gjort något. Inga nya tankar heller eller något sådant dök upp, så inget blogginlägg blev gjort idag. ''/ Vill tipsa om en bra fotosida som heter www.fotosidan.se. Den är riktigt bra! Ger en fotointresserad inspirationer i överflöd! Jag brukar plocka det som jag tycker passar bäst och om det finns någon mening med fotot. Vinkla lite lampor om det går och ta några prydnadssaker och då har jag fått en fin bild. :) Nej, nu ska jag borsta tänderna tror jag och läsa lite serier. :)

Ha det bra!

Nu är det slut på veckan de är dags för fredagsmys.... =)

Äntligen helg! :) Härligt! Den här veckan har gått som smort  och dom sista tre dagarna har varit riktigt ordentligt lyckade faktiskt. :) Jag har två superbra kompisar och 5 andra jättebra kompisar som jag får chans att vara med varje dag, så varje dag blir verkligen lyckad tack vare dom. :) Min bästa vän är Clara. :) Hon är verkligen en superrolig och bra kompis på alla sätt och vis. Sen har jag en annan superbra kompis som heter Oskar. :) Så har jag en massa andra bra kompisar. :) Imorgon ska jag göra semlor och skotta förmodligen. :) Semlor är gott! :P Det har vräksnöat hela dagen här så det första jag fick göra när jag kom hem idag var att skotta. =/ Ganska tråkigt men det måste göras. Jag vet inte om det snöar än men jag förmodar det, så jag får ut imorgon bitti igen och skotta lite till kanske. Nej, nu ska jag göra något annat. :)

Ha det bra!

Veckans arbete

Den här veckans arbete är:
  • Eng. glosor
  • Matteläxa
  • Läsprojekt, serier
  • Sätta ut burkar om Dammsug Sverige
Så hade jag försökt hinna med att läsa lite om Florence Nightingale och kanske lite fakta om Gotland. Mitt visdomsord är: Ni som kallar oss plugghästar, vi är inte pluggisar, vi hatar bara att vara göralös! Haha, världens sämsta visdomsord men jag kommer inte på nåt bättre. Jag pratade lite med en kompis på MSN idag och vi pratade om våra typ framtidsdrömmar. Min framtidsdröm är att bli ambulanssjuksköterska på Gotland. :) Bo i ett fint hus, med 2-3 barn. Vara mammaledig och hela rubb och stubb. :) Låter vuxet men det är sant! =P Ikväll ska jag hinna med:
  • Läsa papper om Florence Nightingale
  • Bli förhörd på glosorna (så jag kan dom)
  • Packa gympakläder
  • Läsa serier
Imorgon tror jag att jag ska ta hem några papper om Gotland som jag har skrivit ut på skolan. :) Kan va kul att läsa om. Jo, angående praoplatserna förresten. Det blir inget besök tyvärr hos min lokala amb. station. :( Det tar för lång tid att få svar från deras chef om jag får komma eller inte, genom att vi måste lämna in våra bekräftelsepapper ganska snart. Så det blir två dagar på ett ålderdomshem där min faster jobbar. :) Det kommer bli superkul ändå. Är mycket nöjd! :) Nej, nu kan jag inte ligga och lata och bara blogga om vad jag SKA göra, jag måste ju se till att GÖRA det!

Ha det så bra! :)

En praoplats fixad!

Idag har jag fixat EN praoplats iaf! :) Hos min faster på ett äldreboende. Jag trodde inte att jag skulle få komma dit genom att det är tystnadsplikt och en massa grejer. Men det skulle gå bra, men jag får ju inte göra så JÄTTEmycket. Men jag är supernöjd iaf! :) Jag ska få se när dom ger insulin, läsa lite för dom, kanske mata någon, titta i fotoalbum och lite sånt. :) Så det kommer bli superroligt! :) Jag håller på att läsa en bok som heter Hemsjukvård som är ganska gammal men som är superbra! Nu måste jag lägga undan datorn innan täcket börjar brinna, haha. Min klass ska vara med i den här kampanjen Dammsug Sverige. Vi ska samla 50-öringar och alla pengar går till Childhood, BRIS och SOS-Barnbyar. Läs mer på www.dammsugsverige.se.

Ha det bra!

RSS 2.0