Vi ska sy och vi ska klippa..

Igår kväll fick jag för mej att springa ner i källaren och titta om jag hade nåt tyg. Då hade mamma sparat ihop tyg i en hel låda så jag tog upp ett grönt tyg och gult band. Så hela kvällen igår och morgonen idag har jag suttit och sytt. :) Det ska bli en tröja hade jag  tänkt. Jag har tagit mått på mej själv och fått till en ganska fin tröja. Ska lägga upp en bild på den sen när den är klar. Jag hade inget gult tyg (vilket jag hade behövt!) men jag tog ett gult band och klippte längder och limma ihop. Så det funkar lika bra det.

Ha det bra!

Halloj!

Idag har jag gått på skolan. :) Det har varit mellan -20 och -28 här hela dagen! :S Kallt, kallt, men man är ju norrlänning så inte klagar man nå mycket heller! ;)  Hehe. Sen efter skolan så skulle jag och en kompis åka hem med taxin som vanligt. När vi stog och väntade så kom vi på att hon inte har några täckbyxor med sej för vi tänkte va ute! :S Så vi sprang allt vad vi kunde hem till henne. Visserligen bor hon bara 200 meter från skolan så det gick fort. :) Vi skyndade oss att packa ihop allt och precis när vi skulle springa upp till taxin så ringde telefonen. Det var en försäljare som frågade efter hennes föräldrar. ''/ Typiskt! :P Men vi hann med taxin hem iaf. :) Så satt vi vid datorn, fikade och var ute i kylan. :) Ikväll ska jag se på Let's Dance tror jag och sen Solsidan. ;) Sen ska jag väl sova. Jag är så himla trött redan nu! Får proppa i mej lite godis så jag får lite sockerkickar då och då. ;) Ska ringa faster sen klockan åtta för hon slutar jobbet klockan sju. Ja för tio minuter sen. ;)

Ha det bra!

Lite halvstressigt med läxor nu...

Ja det är lite halvstressigt just nu med läxor. Det räcker att vara borta från skolan 3 dagar (i mitt fall) och när man kommer tillbaka så ligger det en massa jobb på bänken. ''/ Matteläxa, engelska glosor, engelska frågor och meningar (man ska tydligen kunna dom här), läsprojekt och lite längre bak i matten. ''( Men jag kommer tillbaka i rullning igen. :) Så ska jag fixa praoplats. Jag ligger lite på halvspänn just nu för jag har frågat faster om jag får praoa på hennes ålderdomsboende. :) Jag och mamma var nere i källaren och letade serietidningar och då hittade jag några gamla skolgrejer. Läståget, matte-skrivböcker m.m. Det är alltid lika roligt att titta i. ;) Sen hittade jag en mycket gammal utbildningsbok i omvårdnad av geriatrik. Den heter Hemsjukvård och är jätteintressant faktiskt! :) Det står om hygien, grepp och olika grejer inom äldrevård. :) Riktigt intressant faktiskt! NEj, jag ska läsa lite i den nu. :)

Ha det bra!

Fortfarande förkyld! :(

Ingen skola för mej idag heller. :( Förkyld fortfarande! Ont i halsen som bara den och trött som en slagen hjälte. :( Men jag ska dricka honungsvatten idag, fast det är det äckligaste jag dricker, och gurgla saltvatten för att försöka kurera mej. Öronen hade slagit igen imorse också, vilket är ett vanligt förkylningssymtom, så jag hörde ingenting heller. Usch, pappa ska på Apoteket idag så han kanske hittar någon bra halstablett eller något. Jag vill på skolan imorgon! Men jag hoppas att jag är frisk. :) Så jag har ganska tråkigt just nu då. ''/ Jag ska se lite på tv nu och kanske läsa något. Ska höra med nån kompis om dom kan skicka glosorna via sms till mej. Så jag inte behöver hårdträna imorgon då jag har hela dagen på mej.

Ha det bra!

God morgon!

Jag vaknade nån gång kring halv 10. Jag känner mej fortfarande krasslig men det är bättre idag iaf. :) Man får aldrig se saker från den mörka och negativa sidan! Nu sitter jag i min säng och tittar på Bert. ;P Jag tror att jag ska läsa lite serier snart. Jag håller på att läsa Kalle Anka just nu. Det här läsprojektet jag har pratat om förut, går ut på att vi ska läsa så många OLIKA serier som möjligt. Så vi får grepp om olika karaktärer. Jag har hittills läst TinTin, Kalle & Hobbe, 91:an och Kalle Anka. Jag är ingen typisk serieläsare direkt, jag läser nog hellre böcker tror jag. Idag ska jag rita lite tror jag, kanske fotografera lite (inomhusbilder) och se på film. Jag kommer säkert blogga nåt mer idag också. :) Känns tråkigt att vara förkyld. Det blir ju ingen träning för mej ikväll. :( Men men, det är bättre att vara still två dagar och läka ordentligt än att vara på språng i en vecka och läka medans. Men imorgon blir det skola för mej iaf. :) Det ska bli skönt att komma tillbaka. Man har rutiner när man går skolan, fler än vad man har hemma. Man äter lunch samma tid varje dag, man lägger sej i princip samma tid varje dag. Såna rutiner är nog ganska viktiga.

Ha det bra!

Va dej själv!

Ibland blir jag så less på dom som försöker va och se ut precis som alla andra. Men herregud! Säj vad du vill, klä dej som du vill och du behöver inte följa ''modet''! Om du vill ha scarf på dej t.ex men ingen annan i din klass har det. Ta på dej scarfen och låtsats som ingenting! Du behöver inte gå och skryta om den eller någonting, till slut börjar fler och fler använda scarf! Jag lovar! :) Men det kan vara så att de här börjar man förstå i en viss ålder. 12-13 års ålder i mitt fall. :) Så antingen börjar du inse det här redan nu, har insett det och tycker samma eller så kommer du någongång att inse det här. :)

EXTRA!

Jag kollade just på statistiken över min blogg och är verkligen superglad att ni läser min blogg och dessa unika besökare som läser! Det är så roligt! :D En kommentar är ett + i kanten! ;)

Sjuk :(

Jahapp, nu har man gått och blivit förkyld. Jag har varit jättehes hela helgen och idag också. Så jag var hemma idag. Vilket gjorde att de blev lite problems imorse. Mamma och pappa skulle på begravning idag och mina fastrar jobbar och farmor sitter magsjuk. Så jag hade ingenstans att vara! Men då fick jag vara hos ett par som vi känner som tur var så det gick bra till slut. Den här vinterkräksjukan ställer verkligen till det! Farmor är 80 år, hon äter jätteviktiga mediciner för hjärtat och höga blodfetter. Men hon kräktes upp mediciner och vatten och allt hon fick i sej. Så en av fastrarna tog ledigt och for dit med vätskeersättning och CocaCola. Och en Trevis, såklart. ;) Vinterkräksjukans fiende är Trevis! Genom att jag är förkyld så ligger jag och ser på film just nu i sängen. Krasslig! :( Så det blir ingen skola imorgon ''/ och ingen skidträning :(. Nu ska jag byta film.

Ha det bra!

Dagen i tur och ordning

Imorse efter jag hade bloggat så kom jag igång med lite städning och rensning i mitt rum. Jag rensade ur papper och kollegieblock och fick ihop tre konsumpåsar med papper! Haha, jag hade ganska mycket onödigt skrivet. ;) Sen har jag suttit vid datorn nästan hela dagen. På eftermiddagen bakade jag en kladdkaka som vi åt till efterrätt. :) Gott! Nu ikväll: Jag har gjort om inredningen i två rum. :) Kört en kvart med pappas massagedyna. :) Förresten det är en ny grej! Pappa köpte en massagedyna som vi fick hem igår. Det finns typ shiatsumassage, och nåt mer. :) Superskön! Man får köra en kvart åt gången. OBH Nordica - Designing good life! ;)

Ha det bra!

Haiti

Det svider nästan i ögonen när man ser den här katastrofen på tv. :( Det kunde lika gärna ha varit här. Afrika och såna där ställen som är nog fattigt och eländigt innan ska alltid drabbas. Det är inte rättvist! Nu på Nyhetsmorgon fick man se vad pengarna går till, vad som köps in för dom pengar svenskarna skänker. Vi har skänkt 150:-, 50:-/pers. i den här familjen. Så ni som inte har något att göra just nu, för guds skull skänk pengar! Det är det minsta vi kan göra! :D Om alla svenskar skänker en slant var blir det många miljoner. Jag brukar själv hata såna här meningar, skänk hit och dit. Men det här gäller en stor naturkatastrof. Över 110.000 människor har bekräftats döda, barn och föräldrar dör. Om vi skänker pengar som bara den, företag och privatpersoner, då kan man få in större maskiner som kan plocka dom där husen som är ihoprasade och folket ligger under. Det går till något superbra! :D Alla som har överlevt för att räddningspersonal har kommit och räddat dom, är säkert mycket tacksamma för våra pengar som vi har skänkt. Skicka ett SMS, eller få mer info på Nyhetsmorgon som är nu på TV4. Googla på Haiti och få info där. Det finns info överallt hur vi ska kunna skänka! Samarbete är viktigt i den här situationen!

Ha det bra!

Uppdateringen minskar lite...

Jag brukar vanligtvis blogga på kvällarna när jag är hemma men jag har skidträning två kvällar i veckan så det blir lite mindre uppdatering nu. Men ni överlever säkert. ;) (Det där lät lite egotippat, ursäkta mej) Ja, vad har jag gjort idag då? Gått på skolan som vanligt. Jag var på skidträning igår kväll och åkte 5 km sammanlagt så den här veckan har jag åkt 1 mil. :) Ganska bra för att vara mej. Idag hade vi bild. Det är kul! :) Vi skulle göra en egen serie och jag gjorde en serie om en påhittad figur, Arne Banan. :P Haha, det var kul i alla fall. Just nu är det That 70's Show på tv. Jag hatar den serien men jag orkar inte gå och hämta fjärrkontrollen och byta kanal, så det får vara på. Jag sätter ofta på tv:n bara för att det ska låta, jag tittar inte särskilt mycket på det. ;) Jag sitter och funderar på om jag ska städa rummet, det ser ut som en bomb har slagit ner. Ojsan, mamma hade ju städat. Haha, det där var lite elakt! ;) Det får se ut så här då. Det kommer kanske att bli lite mer uppdateringar i helgen eftersom jag är ledig då. :) Ikväll ska jag se på Bröstsim och gubbsjuka på TV4+. Klockan 20.00 alltså Bröstsim och gubbsjuka. Nu borde TV4 vara glada för att jag reklamerade ut att dom sänder det ikväll. ;) Dom kanske ringer och tackar mej snart! Måste slå på telefonen. Haha.

Ha det bra!

Nyduschad! :)

Japp, nu har jag nyss tagit en härlig dusch. :) Idag mådde jag inte bra på skolan så jag fick åka hem mitt i dagen. Jag mådde illa men då tog jag en Trevis och det försvann! :) Tacka vet jag Trevis! ;) Just nu ser jag på en film så jag kan inte blogga nåt. Vilken film jag ser på? Jag ser på Wild Child. Nu ska jag se film. :)

Ha det bra!

Härliga och friska tänder bärs av moi! :D

För det första vill jag säja tack till alla er som mer eller mindre följer min blogg och läser, ett + är en kommentar men jag ser på statistiken att ni är många som läser och det är superkul. :) Nu ska jag passa på att berätta allt som har hänt, och det är ganska mycket jag har att berätta. :) I torsdags (igår) var jag i stan hos tandregleringen och fick äntligen ta bort järnskrotet i munnen! :D Kändes superskönt! Jag har nu bara två strängar i munnen som är fastlimmade på insidan av framtänderna i båda käkarna. Så inte tänderna glider isär igen. Men resultatet är superfint. Se bilden nedan. :) Så då fick jag det ur munnen och det kändes superskönt efter  att ha haft det i 1 ½ år. :) Sen idag så har jag gått skolan, och alla ville typ kolla nu när jag kom imorse, haha. Så köpte jag en ny jacka också och täckbrallor. :) Idag efter skolan så gick jag ut och fotade lite så jag bjuder på några bilder här. :) Då var pappa hos bilmekanikern här så jag gick upp dit. :P Sen for vi och handlade lite och sen när vi kom hem åt vi lammstek som pappa hade tillagat. :P Gott! Ikväll ska jag se lite på Let's Dance, kanske se om det är nån bra film efter det och sen ska jag väl lägga mej så småningom. :) Bloggar mer imorgon! Förresten, nu har jag börjat använda min eltandborste igen. Hade bestämt att jag skulle göra det när jag hade tagit bort allt järnskrot så nu är jag igång. :)

Ha det bra!

En dag kvar! :)

Imorgon ska jag få ta bort tandställningen! :D Yes vad skönt!! :) Pappa berättade nyss om den här jordbävningen i Haiti. Fy f** vad hemskt! Tänk att sitta där och bara se övervåningen rasa in och se att ens förälder/släkting/barn sitter fast under något och det går inte att få ut personen. :( Det är så tragiskt. Varför är världen så orättvis?! Fick ett sms av Red Cross så vi skänkte 50:-. Man skulle vilja skänka mer om man visste att det verkligen går till välgörenhet. Imorse var jag hos tandläkaren och lagade en tand. :( Det var inte så skönt med bedövningen för jag kunde inte äta någon lunch för soppan rann ut! :( Usch, bedövningen satt i i typ 5-7 timmar. :S Efter skolan for jag en sväng till farmor innan jag åkte hem med taxin. :) Farmor börjar bli senil. ;) Men dom blir så roliga då, haha. Jag funderar på att ta en extradag som prao på min fasters jobb. Hon jobbar på ett ålderdomshem så jag tänkte åka dit någon helg och prya en-två dag/dagar. :) Sen så ska vi ha vår praktik genom skolan i början av mars. Så jag ska ju på min lokala ambulansstation och sen på min andra fasters jobb. (hon jobbar på hemtjänsten) Idag hade jag spelning och det gick inte så bra att sjunga med halva ansiktet bedövat. XD Jag fick några melodiläxor och Elvis Presleys låt In the ghetto. :) Den är en favorit! En pärla i sanden. ;) (Jag spelar gitarr, om jag inte berättat det förut :P) Jag ska gå och leta lite böcker nu. :)

Ha det bra!

Vanlig dag :)

Har just haft besök av min faster och hennes man. :) Idag har det varit en helt vanlig dag faktiskt. Det har inte hänt så speciellt mycket. Jag längtar verkligen tills jag får ta bort min förb****ade tandställning! :) Det kommer bli så skönt! På torsdag kväll börjar skidträningen! :D Men då är jag i stan och fixar tandställningen. :( Så jag kommer missa den men jag missar den av en god anledning. Det är en ssk som leder den träningen i år. :) Jag har gått där sedan jag var 6 år. Jag älskar att åka längdskidor! Nu har jag äntligen fått in mamma och pappas gamla dubbelsäng till mitt rum! :) Det är så skönt att kunna bre ut sej på morgonen! :D Härligt! Jag fotar för fullt nu med den nya kameran. :) Det blir så superbiosa foton! :) En toppenkamera!! Rekommenderas: Sony DSC-W190. Alldeles lämpligt pris, garanterat prisvärd. ;) Bjuder på lite foton. :)

Ha det bra!

Hemkommen från en dag i stan!

Idag har vi varit i stan. :) Jag har gjort en avgjutning av tandställningen och på torsdag ska jag dit igen och ta bort hela skiten! YEEEEESS!!!! Gud vad skönt!! :D Nu blir det bara en sträng på insidan av framtänderna på båda käkarna. Och då behöver jag inte ha nån bettskena, då har jag strängarna istället. Vi var ju på lite affärer också. :) Jag köpte en digitalkamera idag också, som planerat. :) Och en kameraväska. :) Bild nedan. Så köpte jag lite grejer på världens billigaste affär : Dollar$tore. Lite små krafs där. Så var vi på Jysk och köpte 2 madrasser efter som jag ska ta in den där dubbelsängen till mitt rum. Så blir det skola imorgon igen. Jag ska åka med pappa istället för att åka skoltaxin. Då hinner jag ta det lite lugnare på morgonen efter som det varit en hel del händelser nu. Jag köpte ett par snygga stövlar också idag. :) Fodrade så jag kan ha dom på skolan också. Nu ska jag se klart Familjen annorlunda sen ska jag koja för natten. :)

Godnatt! :)

Snart stan!

Nu ska vi snart åka till stan. :) Jag har bestämt att jag ska köpa en digitalkamera idag. :) Det kommer att bli en Sony DSC-W190. :) Det känns riktigt bra att ha sparat pengar ett bra tag och sen köpa något som man verkligen lägger ner pengar på, helt själv. Så det ska bli kul att se hur den funkar och sånt. :) Jag var ute igår och hade världens perfektaste läge på himlen att fota, och så har mamma och pappa en ganska värdelös kamera så det blev inte så bra kort. Så här blev dom. :( Jaja, nej vi ska ta och åka nu snart. Det känns konstigt att börja skolan imorgon, faktiskt. Ovanligt. Man har väl varit ledig så länge att man är van att vara ledig nu, haha.

Ha det bra!

Godmorgon! =)

Jag vaknade klockan sju imorse av att katten hade hållit på att väckt oss ända sen halv sex. Jag blev så arg på hon så jag gick och släppte ut henne. Hehe. :P Jag satte mej och såg på ''Kalle och chokladfabriken'' i väntan på att katten skulle komma in. :P Då lyckades jag somna om till klockan var kvart i tio. Vilket inte var så där jättebra eftersom jag måste träna in att vakna tidigare. Men nu har jag inte tid att sitta och informera om vad jag ska och inte ska göra nu måste jag städa rummet!

Ha det bra!

Hemma från sjukhuset

Nu är jag hemma från sjukhuset, sköönt! På torsdagmorgon så började jag krampa i sömn och då ringde mina föräldrar efter ambulans och räddningstjänst. När jag hade slutat krampa så somnade jag, och när jag vaknade visste jag inte att jag hade krampat. Usch, sen fick jag åka ambulans och då var jag så pass klar att dom visade mej litegrann vars grejerna ligger och sånt. :) Så det var kul! Sen kom jag in på barnmottagningen och då blev jag undersökt av en doktor och tog några prover sen kom jag upp på barnavdelningen till ett rum. Jag fick åka rullstol runt överallt för jag var så yr så jag kunde inte gå så bra. Till slut fick jag åka hem igår och det var skönt! Dom vet inte varför jag började krampa men jag ska göra ett EEG (elektroencefalografi) om några veckor och då ser man om det är epilepsi eller något annat för mamma och min halvkusin har epilepsi. =/ Men båda är inte födda med det så då är det inte lika ärftligt. När mamma väntade mej så åt hon medicin för att jag inte skulle få epilepsi så det ska egentligen inte bli genetiskt. Jaja, vi får väl se huvudsaken är ju att jag mår bra nu. :) Jag har en till blogg som jag håller på att fixa på nu så jag lägger ut länken snart. :) På måndag ska jag till tandregleringen och jag HOPPAS att jag får ta bort tandställningen då!

Ha det bra!

Utbildning

Om man vill utbilda sej till ambulanssjukvårdare så kommer det att bli väldigt svårt att få jobb. Jag tror att dom har till och med tagit bort utbildningen nu. Amb.sjukvården satsar nu på sjuksköterskor istället. Dom har en större, bredare kunskap. Medicinsk kunskap. Från mitt eget tycke så tycker jag att ambulanssjukvårdarna måste finnas. Dom som har jobb som amb.sjv redan dom får ju såklart ha kvar sitt yrke, men det går inte att utbilda sej till det längre eller söka jobb. Söka jobb som amb.sjv är svårt i dagsläget. =/ Mycket synd om man har gått utbildningen och inte får nåt jobb. :( Ambulanssjuksköterskorna har mycket, mycket lättare att få jobb än amb.sjv. Om man vill utbilda sej till det så måste man göra högskoleprovet först för att komma in på sjuksköterskeutbildningen. Man går den utbildningen i tre år. Sen om man vill få lite erfarenhet så jobbar man ett-tre år på sjukhus och sen går man vidareutbildningen till ambulans-ssk i 1 år. Sen är man klar. Man kan säkert välja att jobba som vikarie eller timmar efter att man har gått SSK-utbildningen, för att få lite erfarenhet om man har ambulans-ssk som mål. :) I vissa större städer måste man jobba minst 1 år som SSK på sjukhus innan man får vubba sej. Men i mindre städer så  behövs det oftast inte. Så det beror lite på vars man väljer att gå. Så hela vägen i en större stad tar ungefär 5 år. Och i en mindre stad tar det 4 år. Det kan vara bra att kolla om man kan få jobb på timmar eller som vikarie så får man lite erfarenhet. När man går vubben alltså, för som sjuksköterska så får du nog inte det utan amb.utb. Man kan kolla i alla fall.

Hallå igen!

Det har inte blivit så mycket uppdatering på ett tag p.g.a sjukdom. Natten mot måndag så spydde jag en del så jag var ganska klen igår. Jag sov jättedåligt den natten, somnade 5.30 på morgonen då. Så det var inte kul. :( Antingen så var det en sväng av magsjuka eller så var det nån sorts matförgiftning. Pappa for på Apoteket igår iaf, och köpte en tablett som heter Trevis. Den är super! :D Så alla med matförgiftning eller andra mag-tarmbesvär ta Trevis! :) Om man börjar må illa eller man har ont i magen så ska man ta en Trevis och då försvinner det på bara 5 minuter! :) Rena rama dunderhonungen! Men nu är jag frisk! :) Jag har sovit hela natten och har ätit imorse också, så nu är jag tillbaka igen. :) Ser att det är ganska många som besöker den här bloggen och det är verkligen kul. Det har blivit dåligt med uppdatering i ambulans-mappen. Och varför har det blivit så? Jo, jag har bestämt mej att koppla ifrån en del arbete (utbildning) nu när jag har jullov så jag kan läka litegrann tills vi börjar skolan igen. Men nu börjar jag gå mot bättre hälsa och tider så nu kommer det snart att bli en hel del uppdateringar. Så ge inte upp att läsa den här bloggen, kom gärna tillbaka om en vecka eller så om ni vill läsa lite ambulans-fakta. :) Förresten så ska vi ha prao-dagar nu i januari eller februari och jag ska få komma till min lokala ambulansstation och det kommer att bli jätteroligt! :) Ser verkligen fram emot det!

Ha det så bra så länge! :)

Vilken kul helg!

Vilken kul helg jag har haft! :) Jag var ju med Su igår och sen bestämde vi att hon kunde sova hos mej, så då gjorde hon det. :) Vi hade ett mini-disco, haha, såg på film, läste varandras dagböcker ;) och mycket annat. :) Vi var ute oxå och klättrade upp på släpvagnstaket. ;P Det var kul! Sen åkte vi ner och ibland hoppade vi ner. :) Snön är ju så mjuk så det gör ju inte ont när man landar. Idag var vi ute igen och då klättrade vi på traktorn. :) Det var lika kul, det. Det är så mycket snö nu och det är så fint. :) Så skjutsade vi hem henne på eftermiddagen. Imorgon ska jag ut och åka skidor och ska försöka få med mej mamma eller pappa. :) Första skidturen i år! :) Just nu sitter jag och äter varmkorv. ;) Gotti gotti! :)

Ha det bra!

Ny design, nytt år!

Jag tyckte att i och med att det är ett nytt år (nytt decennium t.o.m) så måste jag sätta en ny design på bloggen. :) Laddade ned ett gratisprogram och gjorde den här fina. :) Vad tycker ni?

God Morgon och Gott Nytt År!

Ja just det, god morgon och gott nytt 2010! :) Ännu ett decennium har passerat och nu börjar vi om på ny kula. :) Just nu sitter jag och ser på Håkan Bråkan och Josef. :P Den filmen är medelmåttigt bra. :) Ja, idag ska vi bara slappa (vilket jag har gjort varje dag sen jullovet började XD) och se på film. Vi kanske går ut en sväng. Imorgon ska jag vara med Rebecca en sista gång innan hon åker hem. :) Det ska bli kul. Sen nån dag ska jag vara med Oskar oxå. :) Nej, nu ska jag se litegrann på filmen innan vi ska äta frukost.

Ha det bra!

RSS 2.0