Spöregn titt som tätt! :((

Idag har jag varit med Su. :) Vi var ute på byn och precis då börja de spöregna så vi sprang hem till henne. Men sen fick vi för oss att springa till hennes mormor (hon driver en sko-klädaffär :P). Vi sprang där på smågatorna och de bara forsade vatten över gatorna, de blåste regn från båda sidor och de kom ju uppifrån. Så gissa att vi blev blöta?! XD Hahaha, de var som i en mardröm eller nåt. Precis då börjar åskan gå och de blixtrade. Vi sprang in på elaffären och tog skydd ett tag där. (kanske inte så jättesmart att vara på en ELaffär när åskan går XD) Sen sprang vi en bit till och sprang till Konsum. Och när vi kom in där för att ta skydd var de ganska mycket folk där som skrattade och glodde. Haha, pinsamt värre! Så vi sprang sista biten, över gatan och in till affären till hennes mormor snabbt som bara den! XD Sen när vi skulle gå hem till Su så hade de slutat regna så då var de lugnt. :P

När jag kom hem så åt vi tacos. :) Sen har jag inte gjort så mycket. Suttit mest vid datorn och tråkat. :P Och SMS:at. Funderar på att gå ut och fota lite imorgon och se om jag kan få några bra foton. :) Har ju fotat och reggat bilder men jag har inte orkat ladda upp dom här. :P De är så seg uppkoppling här! :S Men här kommer en iaf. :)

Ha de bra! :D

Fototävling :D

Jag är med i annnaiz fototävling: http://annnaiz.blogg.se/2010/july/tavling.html.

Detta är mitt bidrag! :D



Följ mej via Bloglovin'

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/1846445/sos-rebeckah?claim=cfxaaftwjjw">Följ min blogg med bloglovin</a>

Badat! :D

Ah, va härligt! Nu har jag nyss ätit middag efter att ha varit nere vid ån och badat med mamma. :) Vi badade en stund och de var superskönt! :D

Vi for aldrig till mormor idag eftersom vi de blev så fint väder och imorron skulle de bli regn så då passar vi på att åka dit. :) Så imorgon: Resa till mormor! :)

Idag är ju ett perfekt väder för fotografering så jag ska ladda kortet med bilder och sen lägga upp här. :))

Imorse tvättade jag bilen, dammsög den, torkade interiör och putsade fönstren. Sen for vi upp på en skogsväg, jag och pappa, så jag fick provköra för första gången! :D De var jättekul! :D Jag skrattade jättemycke, men jag behöll ändå koncentration. ;D

Ha de så bra! :)

Tisdag

Jahapp, då har ännu en dag gått. :) (de där lät som att jag har tråkigt jämt men de har jag inte!) ;P Idag har vi ätit middag med farmor iaf. :P Sen när vi kom hem så har jag fotograferat lite så de kommer väl upp bilder nån dag. :) Har tappat inspirationen när jag ska redigera. :(( Kommer inte på nånting..Håller på att redigera lite porträtt men de blir inget annat än auto färg-vitbalans och kanske svartvita foton och inget mer. :( Får se om de kommer tillbaka så småningom..

Imorgon ska vi åka till mormor. :) Jag har bakat två sockerkakor som jag ska ge henne. ;P Hon älskar sockerkaka, och tyckte att mina var jättegoda så jag har bakat så hon kan frysa in också. xD Haha, jag kommer bli världens bästa hemmafru, jag! :D Hahaha !!

Ha de bra! :)

Ny design igen!

Jag tyckte den designen jag hade förut var så mörk och kändes instängd på nåt vis. Den här blev lite mer fräsch och lättare. :) Eller vad tycker ni? ;)

Vilka är ni? =)

Jag kollar alltid statistiken på bloggen när jag loggar in och den ligger på ungefär 15-20 besökare per dag i genomsnitt. Kan vara mer eller ibland lite mindre än så. Och då är ju jag såklart nyfiken på vem Du är! :) Så skriv en kommentar om vad du heter och hur du hittade hit. :))


Bad x2

Idag kom min faster och farmor hit och hälsade på och fikade. :) Sen for jag och min faster iväg och badade i sjön, för hon älskar att bada och jag med. :) När vi kom tillbaka hade pappa rökt fisk som vi fick äta på en macka.

Sen när dom hade åkt hem gick jag ut och lade mej i hängmattan och läste en bok.
Jag hade ju läst ut Kathys hemlighet så nu har jag börjat på en annan, Sommaren före sjuan - 7B. :) Kan ju passa mej för jag börjar ju 7:an till hösten. ;P Så jag ska läsa den nu, har för mej att jag har läst den förut men de måste varit längesen.

Sen grillade vi spareribs ikväll. :) Efter det, vid sjutiden, for vi och badade i samma sjö och då fick jag med mej mamma också. :)) Hon är världens badkruka men nu fick jag med henne med. ;) Hon tyckte att de var varmt och de tyckte jag med! :) Pappa är större badkruka än henne så han satt på land och fotograferade. Så de kommer upp bilder senare!

Nu ska jag läsa en bra stund och sen ska jag somna. Känner mej trött fastän jag sov till 10.30! :O Inte likt mej men sova bör man annars dör man. ;)

Ha de så bra! :)

Här kommer lite bilder =)

Lägger upp lite bilder här! :)
Utrustning: Canon EOS 1000d, objektiv 18-55 mm.



Åkt ambulans :( :)

Igår morse hade jag fått typ spasmer i sömn, nästan krampat alltså och inte varit riktigt vid medvetande. Jag hade svamlat och varit jättekonstig så jag fick åka ambulans till en akutmott. 6 mil härifrån. Amb sjv Jörgen kände igen mej för han var här för ett halvår sen då samma sak hände. Och amb ssk Anna satt med mej och hon lärde mej hur man känner blodkärl och visade mej litegrann på väskor och lådor. :) Så berättade hon lite om yrket och så då hon hörde att jag ville bli amb ssk. :) Så jag fick ytterligare en liten lektion. ;)

Idag har jag latat i hängmattan nästan hela dagen och läst min superbra:iga bok! :) Kathys hemlighet! Har läst ut den (150 sidor) på tre dagar! :D Inte likt mej, men den var riktigt bra! :)

Igår gick åskan jättemycket och de blixtrade hela tiden!! Usch! :O De var faktiskt lite otäckt, de var värsta åskan i år iaf. :S På söndag så ska jag va med Su. :) Sen nån dag ska jag fara på djurparken med famlijen. :) Ska fota jättemycket då och lägga upp sen. :)

Ha de jättebra! :)

Är med Su! :)

Inatt har Su sovit här. :) Igårkväll ställde vi upp en liten loppis och ballongförsäljning vid vägen, tog några trädgårdsmöbler och satt på. xD Haha, men vi gav upp ganska snabbt för de kom inge folk bara mycket mygg! :( Så vi tänkte göra de idag istället men idag är vi för trötta! Haha, vi var ju uppe till ca. 1:00 inatt så lite ''lojj'' är man ju idag. ;) Håller på göra lite bilder nu så jag lägger upp imorgon eller ikväll. :P

Ha de så bra så länge!

JK Wedding Entrance dance


Ambulans: Ambulansyrket!

Ambulansyrket

Ambulansyrket är ett väldigt varierande yrke och väldigt flexibelt. Som ambulansvårdare får man träffa så många olika människor i olika åldrar. Att kunna lösa problem relativt bra och vara handlingskraftig är ett stort plus inom ambulanssjukvården. Yrket sätter stora krav på medicinsk kunskap, problemlösning och spännande utmaningar. Det är mycket viktigt att kunna behålla lugnet och arbeta effektivt under stress. Att behålla sitt lugn och vara stabil i exempelvis stökiga eller kritiska situationer hjälper både patienten, anhöriga och kollegor. Yrket är mycket ansvarsfullt, patienten och anhöriga litar fullt ut på ambulanspersonalen!

Det är ett väldigt givande jobb eftersom de flesta patienter är väldigt tacksamma! I ambulansyrket får man träffa på ibland glada och positiva men ändå sjuka, döda, oroliga patienter eller patienter med livshotande sjukdomar i olika åldrar. Alla har olika symtom och är sjuka på olika sätt. Jobbet är krävande och kan ge många otäcka syner. Men det positiva och när man ser att man gör något bra för patienten och vet att man gör ett bra jobb, det väger över betydligt! Det gör yrket flexibelt och varierande.

Gemenskapen på stationen är oerhört viktig för personalen och deras prestation ute på larmen. Ambulanssjukvården går ut på samarbete! Personalen spenderar väldigt mycket tid på sitt jobb och då är det jätteviktigt att man trivs och har en bra gemenskap på stationen. Det gäller både för personalen och för patienten. Man ska kunna ta både patient och anhöriga med respekt och man ska förstå deras problem och tankar. Patienten undersöks och behandlas innan och under transport till sjukhuset. Ambulansen kan därför vara livsavgörande i många fall. Yrket är fysiskt tungt och personalen lyfter flera hundra kilo per dag. Därför är det vissa fysiska krav i utbildningarna som man ska klara av. Ambulansyrket innehåller ofta obekväma arbetstider. När man är ute på ett larm har ambulanssjuksköterskan det medicinska ansvaret och måste då veta vad som ska göras eftersom man inte har någon läkare att rådfråga och det kan behövas en snabb behandling.


Problems med designen :(

Jag har haft lite problem med designen dom två senaste dagarna. :( Jag ordnade jättesnyggt på bloggen igår kväll och imorse såg de jättekonstigt ut! Allt hade kört ihop sej och de blev bara fel allt! Så jag fick hjälp av kundservice och har nu ställt allt till rätta i designmallarna igen. :) Ny bakgrund + signatur + ändrat i kommentarsrutorna. :) En renovering, helt enkelt!

Har varit till doktorn idag för vi misstänker gluten eller laktosintolerans hos mej. ''/ Ska ta prover på torsdag.

Jag har tänkt litegrann på att jag har ju ett megastort intresse för ambulanssjukvården så jag tänkte börja skriva några inlägg och göra en kategori med ambulansinlägg. Eftersom jag läst på ganska ordentligt sen jag startade bloggen. :) Ni som inte vill läsa nå ambulansinlägg kan hoppa över dom inläggen och läsa övriga inlägg. :) Och i höst avslöjar jag hemlisen (som jag pratat om tidigare) som jag kan ge ledtråd till att det är kopplat till ambulanssjukvården. ;) Nyfikeen? ;P Så bloggen kommer delvis att bli en ambulansblogg! :D

Ha de så gott! :)

Hängmattan = min bästa vän på sommaren

Japp! Bara att konstatera! En av mina bästa vänner på sommaren är hängmattan. :) Haha, jag kan uppfattas som lite lat när jag säjer så men är de sommarlov så är de. ;) Ligger med datorn i knät och har en hel del mygg runt omkring mej trots de där myggljuset vi har och hör fåglarna kvittra. :) Ljuvligt! :D

Imorgon åker en av mina andra bästisar Clara till Turkiet. :) Hon ska va där en vecka tror jag. :P Hoppas hon får de skönt. :)

Nu har jag lärt mamma att börja blogga så hennes adress är: www.sodasfru.blogg.se.

Ha de bra! :)

''Colgate Sensitive Pro-Relief'' in my heart!

Provtuben som man får på Apoteket har legat i vår badrumshylla några veckor och nu igårkväll så tog jag mej äntligen för att prova tandkrämen. Anledningen till varför jag gjorde det var att när jag sköljde med kallvatten efter att jag borstat tänderna (med Apotekets egna sensitive-tandkräm) så ilade de som bara den, obehagligt och gjorde ont! :( Så jag tog lite av provtandkrämen på fingret, smetade på tänderna som ilade, väntade en minut och sköljde. De var som att de hade blivit bedövat! :D Jag måste erkänna att jag har fått gener till att vara skeptisk mot sån här reklam och nya grejer då jag redan har bra grejer, men nu hade jag inte en bra tandkräm och då var jag tvungen att prova den här lilla tuben och de funkade! :) Så alla som känner igen sej här, spring till Apoteket och ta en provtub om de finns annars köp den! :D De funkar utmärkt! Provade imorse oxå och då smetade jag på alla tänder och de var som bedövat, kändes ingen ilning alls. :)

http://topicstock.pantip.com/lumpini/topicstock/2010/03/L9060716/L9060716-vote2.jpg

Pizza och hyrfilm

Idag har de inte hänt så jättemycket. Jag har haft en lat-dag idag. :P Varit extremt lat, kollat lite i manualen till kameran och lärt mej lite mer om den. ;P Jo oxå har jag hjälpt mamma att fixa en blogg, ska länka den sen när hon komer igång med den. :P

Imorgon ska vi hyra ''Farsan'' och äta pizza. :) De blir mysigt! Fast de skulle bli finväder imorron så vi kanske åker och badar en liten sväng oxå på kvällen eller på dagen. :)

Ha de så gott! :)
//Rebeckah

23.26

Lite sent inlägg... ;) Iaf så har jag haft en jättetrivsam dag idag på de här ålderdomshemmet som min faster jobbar på. :) De är så roligt att få vara där och hälsa på alla som är glada och även dom som är lite butter men som man kan få att skratta när man själv skrattar. :) De är härligt! :)) De behövs så lite som att någon annan (som inte regelbundet jobbar där) ler åt dom och dom blir alldeles förvånade och glada över att se ett nytt ansikte. =) Åskan har gått på som bara den här uppe i Norrland och jag som bor lite på ''sidan om'' (även som ni sörlänningar kallar de ''landet'') ;) så har den gått rejält hårt här. :S Blixtar och dunder, magiska under. ;) :P Men varje åskoväder och blixtar är ett naturfenomen. Ni som läst om rymden, och alla dessa molekyler som plus och minus och allt va de heter så förstår ju ni lite bättre vad åskoväder och blixtar beror på och vad som händer. :P Därför kallar jag de naturfenomen. :) Nu är jag trött och ska sova!

Godnatt alla trötta! ;)

Måndag

Idag har jag varit ute och fotat jättefina porträtt på mamma i de fina vädret. :) Jag funderar på att nån gång i tiden köpa reflexskärmar och ett stativ. :) De blir bara ett kort inlägg idag för jag har inget att skriva om. XP

Ha de bra!

Godmorgon Sverige!

Nu är vi vakna. Ja, visserligen vaknade vi för 1 h och 45 minuter sen men vakna är vi iaf. ;) Idag ska vi bada igen på campingen. :) Vi ska bada innan vi skjutsar hem Su så mamma och pappa skjutsar dit oss och väntar på oss tills vi har badat. :P Hoppas Leo har hittat någonstans att bo och har fått kompisar. :)

Ha en bra dag!

Söndag 00.38

Sen sist jag skrev så har vi sett på film och bloggat på vår gemeeeeensamma blogg. ;) Det kommer upp lite bilder imorgon (om jag orkar lägga upp några) ;) på mej och Su och våra knäppa idéer. xD

De var skönt när jag hämtade fläkten känner jag. xD De var typ +50 grader varmt här inne!! Vi måste ha fläkten på inatt annars kommer vi att ligga döda imorgonbitti! ;D Diagnos: Uttorkning, värmeslag och en massa andra skitsjukdomar som orsakas av värme. XD Nä, nu sitter jag bara här och flummar märker jag. xD Hahaha !

Godnatt på er! :)

Hejdå, Leo!

Nu flög Leo iväg och påbörjade sitt lilla liv som fågel.  :) Vi kommer att sakna honom men de är roligt att han får flyga som alla andra fåglar, hoppas han hittar några kompisar snart. :) Han flög iväg till ett träd. :)

Fågelungen Leo!

Pappa hittade en liten fågelunge som vi döpte till Leo. :) Vi tar hand om honom nu, (vi tror att de är en han) ;) och han bor i en liten kartong med papper, bomull, lite gräs och en sockerbit.

19.39
Jag lyfte upp den i handen och då blev den rädd så jag la ner den igen. Han rör sej iaf och verkar må bra. :) Han står på sockerbiten men Su flytta den så benet flyttades också. Lilla Leo är på bild här nedan ↓

Inspiration =)

Jag är bara tvungen att skriva ett kort inlägg om en sak som gjort mej glad nu ikväll. :) En tjej som jag känner någorlunda berättade ikväll via MSN att hon tycker att jag ska plugga så jag kommer in på ambulanssjuksköterska. :) Och sen sa hon att hon vill bli ambulanssjuksköterska oxå, hon har fått inspiration av mej sa hon. :D
De gjorde mej glad! :)

//Rebeckah

Hemma

Nu är jag hemma, tidigare än planerat. Började fan må illa hos mormor oxå så mamma och pappa hämtade mej igårkväll. :( Vi kom hem typ 0.00 inatt. :S

Jag gillar ju att fota porträtt som jag har sagt tidigare. Men om jag själv ska vara med på kort så är jag totalt  hopplös. Jag hatar att vara med på kort! xD Haha,

Ha de bra! :D

-

Hur gammal är du? 13
Hur lång är du? 165 centimeter
Vart bor du? Norrland
Är du nöjd med ditt rum? Nja, de går att bo i men skulle inte säja nej till ett större rum
Vilken är din riktiga hårfärg? Brun
Föredrar du långa eller korta förhållanden? Långa
Vad åt du senast?
Macka, nektarin och vattenmelon
Vad gillar du mest hos dig själv? Vet inte
Vilka är dina två favorit filmer? Hmm, jättemånga men två är Wild Child och Mia&Klara
Vem är med dig just nu? Mamma xD
Har du någonsin tyckt att din kusin är het? Ne?!
Vad tänker du på när du hör "cellar door"? Fängelsedörr xD hahahaha !

Åker bort igen =)

Imorgon åker jag till mormor. :) De blir väldigt mycket resande nu. ;) Jag åker buss till henne och sen kommer jag va där tills på fredag. :P Idag var jag tvungen att fara till tandläkaren för den här förb*skade strängen som jag har bakom tänderna (som jag ska ha i typ 5år) har lossnat på ett fäste. Så dom limmade fast de som hade lossnat och sen fick jag åka hem. :) Inte så mycket mer har hänt och nu ska jag se Lotta på Liseberg. :)

Ha de så bra så länge! :)

Sova hos Su! =)

Inatt ska jag sova hos Su, så vi ska åka dit om några timmar. :) De blir roligt! Vi ska fara och köpa godis och sen ska vi se på film hela kvällen. :) Jag har startat en fotohemsida. :) Länken är: www.rebeckahfoto.fotoexpress.se. Där kommer de finnas foton och sånt som ni kan titta på. :)

Vilken stank :S

Usch! Jag höll på fixa naglarna lite ikväll för ovanlighetens skull. Jag tog bort mitt gamla nagellack och använde ju mitt Depend Nagellack Remover - Supersnabb. Det luktar ju väldigt starkt och helt plötsligt luktar hela vardagsrummet och mitt sovrum sån där äcklig remover! :S Fyyyyyyyyyyyy bubblan va illa de luktar! Vi har en luftrenare som vi ställde in i rummen och öppnade fönstren en stund (går inte att ha öppet som i normala hus pga mygg och knort :S) och då försvann lukten nästan helt och hållet. Usch usch usch usch, jag fick ont i huvet och pappa fick ont i näsan. XD Haha, what a mess! :S Men jag vill bara varna er att inte misslyckas som jag gjorde med min remover, antingen var de något fel på min flaska eller så luktar den så här starkt så ni som ska handla en sån här flaska, tänk på att den luktar superstarkt! :S Observera att jag inte vill göra en dålig reklam för Depend, dom har jättebra prylar och fin kvalitet på sina saker, men den här måste jag säja att dom har misslyckats med!


Onödigt test görs av mej ;)

ÄR DU EN RIKTIG TJEJ?
Tjejer som ser detta måste "fylla i".

[x] Du har fler än 10 nagellack.
[ ] Du har en parfym som kostade mer än 500.
[x] Du har eller har haft lösnaglar.
[ ] Har/haft en bild på dig själv som bakgrundsbild på datorn.
[ ] Du har minst 5 klädesplagg som du inte använder.
[x] När du var liten ville du vara en prinsessa.
[x] Du brukar gå på stan med din mamma.
[ ] Du har haft rosa på ditt rum.
totalt: 4

[ ] Du har färgat håret
[x] Du har slingat håret
[x] Du har alltid din mobil med dig.
[ ] Du dansar vilt när du är ensam hemma
[ ] Du går aldrig hemifrån utan att vara sminkad.
[x] Du har inpackning i ditt hår minst en gång i veckan
[/] Du älskar att gå till frisören.
[/] Du solar hellre än att bada.
totalt: 4

DU ÄLSKAR:
[ ] Skor.
[ ] Färgen rosa.
[/] Shopping  
[/] Dekorationer
[ ] Speglar
[/] Skolan
[ ] Delfiner
[ ] Disneyfilmer
[x] Ljus
[ ] Blommor:
[ ]Mjukisdjur:
totalt: 2,5

shoppar/shoppat på:
[ ] MQ
[ ] Kompaniet
[ ] Victoria's secret
[x] H&M
[ ] Aima
[ ] New Yorker
[x] Gina Tricot
[ ] NK
[ ] Top Gun
[x] JC
[x] BIK BOK
[x] kappahl
[x] CUBUS
[ ] sisters
[  ] ida, josefine
[x] lindex
totalt: 7

DU SÄGER OFTA:
[  ] Whatever
[ ] Oh my god
[ ] Vet inte
[ ] Cute
[ ] Hot
[ ] Visst
[ ] Säkert
[ ] Ursäkta? 
[ ] Ofta?
[  ] daaaah!
[  ] LOL ?

totalt: 0

LÄSER:
[/] Frida
[ ] Cosmopolitan
[ ] Glamour
[ ] Elle
[ ] Gogirl
[ ] Bravo
[x] julia
[ ] Wendy
[ ] Bravo girl
[ ] Star Flash
[ ] okej
totalt: 1,5

DU GILLAR DESSA FIMER:
[  ] Elizabetown
[/] Eva och Adam
[ ] Freaky Friday
[  ] Ciao Bella
[ ] A Walk To Remember
[  ] Notting hill
[  ] Where The Heart Is
[/] Just My luck
[  ] John Tucker Must Die
[  ] The holiday
[  ] Girls United
[  ] How To Lose A Guy In 10 Days
[  ] hannah montana the movie
[  ] My girl
totalt:  1

DU BRUKAR KOLLA PÅ:

[  ] Lost
[x] Top Model
[ ] Projekt Runway
[ ] Desperate Housewives
[  ] The Simple Life
[  ] Men In Trees
[  ] 8th & Ocean
[x] Grey's Anatomy
[  ] The OC  
[  ] Laguna Beach/The Hills
[  ] Nip/Tuck
[  ] Gilmore Girls
[ ] One Three Hill
[  ] Heroes

[x] idol
totalt: 3


totalt: 23


15 du är kille'
16-29 killtjej

30-40 vanlig tjej
41-49 fjortis varning
50-69 fjortis bitch?
70-94värsta fjortisen ever?

Haha, jag är en killtjej. ;) Enligt testet alltså... ;)



2 juli 2010

Nu är jag hemma. :) Jag for ju till faster på tisdagkväll och sen på onsdagmorgon satt jag hundvakt till min kusins flickväns lilla hund, tax/drevern Pluto. :) Sen for jag till farmor och åt lunch och sen for jag och ''jobbade'' en stund på äldreboendet. Jag fick låna arbetskläder där. :P De va superkul att få va där och jag ska vara där om 2 veckor igen. :) Sen på kvällen (igårkväll) så började jag må illa igen så då for jag hem. Jag fattar inte vad de är då jag mår illa titt som tätt. :S Jag mådde illa natten mot onsdag också och mådde illa igår men jag kräks inte. De går över när jag tar Trevis och dricker CocaCola. :S Min faster (hon är undersköterska) tror att de är magkatarr jag har fått. Men hur fan botar man de då? :S Jag vill inte gå och äta nå tabletter direkt heller. Men jag får väl gå till läkaren om de blir värre. :S

Iaf så ska jag bada ikväll och mamma skulle kanske doppa sej så vi får se hur de går. ;P Jag ska iaf bada! :D De får va kallt men jag ska bada ändå! Jag fick ett jättefint halsband av Rebecca när hon var här i måndags. :) De va en kedja med ett hjärta på. De är en försenad födelsedagspresent för jag fyllde ju 28 maj och hon fyllde 14 juni så hon fick sin nu och jag fick min. :)

Ha de så bra! :)

RSS 2.0