Påsk!

Vi såg en film idag om påsken, varför man egentligen firar påsken. Kan dra en kort sammanfattning av påsken.

  • Påskris = Förr i tiden hade man påskriset och piskade varann på påskmornarna. På 1800 talet ungefär så började man pynta med fjädrar och har haft så sen dess.
  • Påskkärringar = Förr trodde man att de fanns häxor som förstörde i gårdarna. Så man la en kniv under tröskeln och om man vände ut-och-in på rocken och tittade i ärmen på en kvinna, kunde man se om de va en häxa eller inte. (Sjukt va?!) Och dom man misstänkte vara häxor brände man på bål så flera 100tals kvinnor dog fastän dom inte gjort något!
Sen kommer jag inte ihåg nåt mer, haha. Bra minne? Ikväll eller imorgon ska jag och mamma måla påskägg och pynta lite. :) Idag när pappa hade hämtat mej (jag hade varit och sjungit med kören) så var de nå fel på bilen. Ratten ryckte och vi höll på att fara ut i vägen flera gånger och krocka med bilarna! =S Inte bra! Kom på en sak till jag inte berättat. 2005 åkte pappa till Småland och hjälpte till i stormfällningen och ramlade och gjorde illa knät. Han fick operera de och 2007 gjorde han illa knät igen och en ytterligare operation gjordes. 2008 ramlade han igen och bröt knäskålen i 2 bitar och fick operera. Sedan 2005 har han haft smärtor så in i bomben! Han har nu dom 2 sista åren fått enorma smärtor i ländryggen och benen och går på kraftig medicin bl.a morfin. Han slutade med de och klarnade till i huvudet så han började pressa läkarna. Han har nu fått en tid (äntligen!) till smärtkliniken och till lung. (pga andnöd) Så nu känns de verkligen som att han kan få hjälp. :) Men nu krånglar bilen och de är absolut inte bra. =S Vi behöver verkligen bilen som bor så här avsides! Vi ska gå till en verkstad snart med den.

Ha de bra!

Söndag

Usch de känns inge bra att de är söndag redan! :( De känns faktiskt inte som att jag har haft helg. Den här helgen har flugit förbi och nu är den borta. :( Imorgon har vi skidor på gympan! :) Och egentligen skulle jag ha gått till 13.30 som vanligt men imorgon ska vi ha provlektioner i språk (minns inte om jag talat om de tidigare?) och de blir mellan 13.45-15.10 tror jag.. Så vi går längre imorgon, men desamma va ju de för mej för taxin går ju ändå inte hem förrän 15.10. Så måndagar och onsdagar ser ut som så att jag slutar 13.30 och åker hem 15.10, och medan är jag hos farmor. :) Idag har jag spelat gitarr. Jag har ju inte talat om (vad jag vet) att jag spelar gitarr och sjunger. :) Jag sjunger med i en kör som heter Voices. :) Så idag har jag fått dille på Listen to your heart - Roxette och Mrs Robinson - Simon and Garfunkel. :) Ikväll är de ju ingen Blåsningen för de är ju slut. :( Buhuu, men de kanske är nå annat bra. ''/

Ha de bra!

Earth Hour!

Kom ihåg Earth Hour imorgon kväll 20.30-21.30!!

En timme varje år släcker flera hundra miljoner människor all ström och ljus för att jorden ska få andas ut. EN TIMME, de är hur lite som helst så släck ner allt, Körslaget kan ni se reprisen istället. ;D Förra året släckte över 1 miljard människor ner strömmen så ska vi försöka klå de i år? :D


Tillbaka

De har inte blivit nå aktivt bloggande dom senaste två-tre (?) dagarna men nu är jag tillbaks. :) Igår hade ju skolan loppis men de gick inte riktigt lika bra som förra året men vi fick in så de räckte och blev lite över. Syftet med den här loppisen är att vi ska få ihop så mycket pengar att 3-6an kan åka och bada på ett äventyrsbad som ligger ca. 25 mil härifrån. Då behövs 7500:- och vi fick ihop 8840:-! :) Så de blev vi nöjda med. Sen sov ju jag som sagt hos farmor där på torsdagnatt. Jag vaknade vid halv tolv på natten och svettades jättemycket och när jag klev upp frös jag! Så jag trodde att jag hade åkt på feber. Men idag så visade de sej att jag har fått lite ''tjejproblem''.  Min första så de finns en förklaring till de hela. ''/ Men naturen sköter sej själv och verkar tydligen bestämma över mej och min kropp hur som helst och de går inte att stoppa den skitstöveln! ;D Jag och pappa har fortsatt idag och blivit till 95% klar med farmors lilla present. Vi gör en DVDskiva med bilder på henne och lite text och musik, gjord i PhotoStory. De är ett bra program om man ska göra fina videor. :) Imorse när jag vaknade hos farmor så hade jag så himla ont i halsen! Så på lunchrasten gick jag på Apoteket och köpte Strepsils Mint. Dom är bra! Men man får ganska dålig eftersmak av dom. =S Nej, nu ska jag kolla FB och BDB och lite bloggar innan jag somnar, sen ska jag läsa lite. :)

Ha de bra!

Ett tag sen...

Ja, de har inte blivit nåt bloggande, har haft så mycket att fixa och planera. Ja, i måndags var vi med klassen och åkte slalom i en slalombacke. :) De va jättekul fast jag va jättedålig, men de blir ju roligare då. ;) Jag ramlade typ 5 gånger men jag skrattade bara. :D Igår kom pappa på att jag ska göra en bild-DVD till min farmor i födelsedagspresent när hon fyller 80 år på söndag. :) Idag har jag varit hos tandläkaren. :( Usch, de känns inte så roligt men jag är ganska van nu. ;) Dom tog röntgenbilder och limmade fast en sträng. Jag har ju tagit bort tandställningen men jag har en sträng framtill på under-överkäke för att mina tänder ska hålla fastän jag växer. Imorgon har skolan loppis på Folkets Hus. :) Vi säljer våfflor och kaffe också. Efteråt ska jag gå till farmor och äta middag och sen ska jag sova där och gå på skolan dagen efter. :) Vi är utan bil den här veckan så vi tar oss inte in till affärerna. ''/ Mycket jobbigt när man bor så här utanför ''centrum''. Och som sagt på söndag fyller farmor 80 år. :) Så då ska vi fara och gratta henne. Nej, ikväll har jag duschat och slitit med den här skivan så nu ska jag lägga mej. :)

Ha de bra!

Soligt!

Idag är de väldigt fint väder här. :) Jag vet inte riktigt va vi ska göra men jag vet att vi ska på affärn en sväng och handla lite. Sen ska vi posta ett brev eftersom min kusin Pernilla fyller år idag! Hon bor i Dallas, USA. Så grattis till henne! :D Jaa, va ska jag kunna skriva om mera...De var - 18 här imorse så de va inte så varmt fastän de va soligt. ''/ Jag bloggar mer sen under dagen. :)

Ha de bra!

Dålig fiskelycka :(

Nej, som vanligt så har jag inte turen på min sida när de gäller fiske. ''/ Men mysigt hade vi iaf med milt väder, uppehåll, fika och mycket roligt folk. :) Så dagen gick inte i tusen bitar bara för att jag inte fick nån fisk. Pappa fick en fisk men annars var de dött för oss. Imorse var jag ganska dålig. Jag hade fått ett sånt där mindre krampanfall igen. :( Jag krampar först men sen blir jag stel och sen så slappnar jag av och vaknar gråtandes. Mycket konstigt och det är 2:a gången de här händer. Jag har fått en kallelse till EEG iaf och de är 9 april. Men däremot så läste jag på Google att var 10:e svensk får i snitt ett epilepsianfall utan att få sjukdomen diagnostiserad. Jag hade de lite tufft här hemma igår kväll, tonåren, hormoner och hela skiten och när man sätts ut för ordentlig press så kan sånt här bryta ut. Förra gången jag fick de och var tvungen att åka ambulans (på jullovet) så hade jag haft de jobbigt hela höstterminen, va ganska nere då och hade de jobbigt med nackkotorna (sjukgymnastbesök blev jättevanligt för mej då), jag hade nåt mystiskt med blodtrycket, höll på svimma i klassrummet flera gånger, hjärtat ville inte uppträda normalt och så vidare. Så jag hade de riktigt jobbigt hela höstterminen då och då bröt de här ut. Imorse hade jag iaf haft de här ''anfallet'' i ca. 2-3 minuter. Så de varar inte så länge ändå, inte tillräckligt för att Stesolid ska ges. (de är 5 minuter innan de ges) Så kanske jag måste vara lite försiktigare för att inte utsättas för så hård press hemma framför allt. Men de har vi diskuterat hemma och ska hädanefter undvika de så de kommer nog inte bryta ut nåt mer ''anfall''. :) Imorgon blir en slappardag innan jag laddar för slalom på måndag. :) Jag är verkligen jättedålig på att åka men de är kul! :) Jag kommer att åka barnbacken för att värma upp lite, haha. ;)

Ha de bra!

HELG!

Yes, nu är de helg! :D Ikväll ska jag se på Let's Dance och Solsidan och sen ska jag sova. Jag sov ganska dåligt förra natten. Vaknade vid halv fyra och somnade inte om förrän typ fyra-kvart över fyra nåt sånt. Men jag hoppas på att få sova bättre inatt. :) Idag så gjorde vi klart våra praouppsatser. Vi fick ha en praodagbok under våra 2 praodagar och då ska vi skriva en uppsats om dom dagarna idag. :) Min fröken Victoria tyckte att det såg jättebra ut och det var ju kul! :) Imorgon ska jag, mamma och pappa åka på pimpeltävling. :) Hoppas att man får nåt pris! :) Sen på söndag skulle vi kanske ut och åka skidor och grilla lite. Vi har sålt bort skotern så de går inte att köra nån skoter nu. :( Men till nästa vinter så ska vi köpa en ny, lite mindre och lite billigare. :) Så utan skoter blir vi inte. :)

Ha de bra!

Ny mobil?

Funderar på att önska mej en touchmobil i födelsedagspresent. :) Visserligen har jag bara haft min (W715) i några månader, men det verkar mycket roligare med touchmobiler. :) Så jag får se om jag noterar det på önskelistan eller inte. Märkte en sak nu. Ibland skriver jag t.ex ''va'' och ibland skriver jag ''var'' och ibland skriver jag ''de'' och ibland ''det''. Hur kommer det sej?! Haha, lustigt! Om några minuter börjar Sveriges värsta bilförare, haha skrattar redan innan jag har startat tv:n. ;D Idag hade vi pingis på gympan. Jag spelade mot Clara och vår elevassistent Lars. Även fast han vet att jag är SKITDÅLIG på pingis så skruvade han bollarna och gjorde sina olika tricks. Inte schysst!! ;P Sen fick jag hjärtklappning så jag fick sätta mej. Nu förstår jag att ni tänker: Jaha, hon fick hjärtklappning för hon hann inte med bollarna så hon blev stressad. Eller: Haha, hon är otränad. Ingen kondition. Men nej där har ni fel! Doktorerna vet inte vad det beror på att jag får dessa ''klappattacker''. ''/ Jag får dom ungefär en gång varannan/varje månad. Det går över på ungefär 1-1,5 timma. Ikväll har jag gjort matteläxan, vi hade dubbla eftersom vi missade förra veckan. (vi hade ju sportlov då) Nu ska jag sätta på tv:n. :)

Ha de bra!

Marley och jag!

När jag var i stan igår så fyndade jag lite böcker på bokrean där. Däribland hittade jag boken Marley och jag för 59:-. Jag köpte den och det var bland dom bästa köp jag har gjort! Den boken är ett måste hos varje människa att läsa! Den är superbra! :D Man kan nästan inte slita sej ifrån boken.


Shoppingdag!

Idag har familjen varit i stan och handlat lite. Pappa skulle träffa en läkare och sjukgymnast på sjukhusets ryggklinik idag så då passade jag och mamma på att följa med och handla lite. Det var kul. :) När vi var inne på en ''galleria'' så fick mamma ett epilepsianfall. Ja, jag har ju inte berättat tidigare att min mamma har andra gradens epilepsi, så när hon får sina anfall så försvinner hon i huvudet bara en minut ungefär och sen kommer hon tillbaka igen. Och då var det en snäll kvinna som satt i rullstol som förmodligen såg det där (vi satt inne på ett café) så hon kom och gav oss en juiceförpackning (sån här MER). Det var jättesnällt av henne tycker jag! :) Mamma blev väldigt yr efter anfallet så vi gick ut från affären och jag skyndade mej att hitta en sittplats i det fullproppade caféet. Det gick bra, men det var jobbigt bland allt folk. Allt gick bra iaf! :) Vi gick runt på affärer och handlade och tittade, sen åkte vi upp på ett annat ställe och handlade lite mat, åt på restaurangen där och for på OnOff en sväng och sen åkte vi hem. Jag fyndade fyra böcker också på bokrean på Coop Forum. 3 MaryKate & Ashley böcker och 1 Marley och jag. :) Den boken har jag letat efter jättelänge och då hittade jag den. Eftersom att vi var tvungna att sälja vår lilla labradorvalp förra våren så tyckte jag att det var roligt att läsa den här boken, eftersom den handlar om ett journalistpar som köper en liten labradorvalp. :) Här kommer bilderna på kläderna och ett par örhängen jag köpte. :)

Skoterdag!

Idag ska vi ut och grilla korv, pimpla lite och mysa. :) Vi har ett vindskydd som man kan sitta i och en å som går förbi där så de är bara att gå ut när man vill och pimpla. Det är inte så stark is här just nu så vi ska pimpla vid land. Nu har äntligen headern ordnat sej, men de tar ett tag innan den kommer fram. :) Jag ska fota lite idag. De är ju perfekt väder att få till fina vårbilder. :)


Ha de bra!

Hemma igen!

Nu är jag hemma igen. Och med mej har jag en ny header. :) Egentligen skulle jag ju ha åkt hem igår men mamma har fått misstänkt glutenallergi och kräktes hela morgonen igår så då kunde dom inte åka och hämta mej. Men nu är hon frisk igen, vi måste ju kolla upp de där med glutenallergin sen. Om nån som läser de här har/haft glutenallergi, berätta vad som händer om ni äter nåt med mjöl eller så i. De vore bara intressant att höra, så vet man ifall man ska jämföra. Jag har iaf beställt 3 nya filmer: Pistvakt - filmen, Tjenare kungen och Beck - Den svaga länken. Så jag ska ha filmkväll ikväll. :) Jag är helt slut nu efter att jag har varit och ''passat upp'' mormor. :P Jag har lagat mat, torkat damm och diskat 100 gånger! Så nu är jag less, skönt att vara hemma. :) Ska iaf lägga upp den nya headern. :)

Ha de bra!

Semesteruppehåll

Det blir ett uppehåll i min blogg tills på torsdag eller fredag nu, för jag som sagt ska åka till mormor och hälsa på och de finns inget Wireless och Internet'en följer inte med. Så inget bloggande blir de på ett tag. Jag kommer hem på torsdag så jag får se om jag orkar blogga något då, annars blir de säkert på fredag. Vet inte om jag har talat om att jag är ett stort fan av Gotland. :) Jag drömmer om att flytta dit kanske när jag blir stor. :) Vet inte riktigt vad som är bäst med just Gotland men jag gillar de enormt! Ursäkta om jag har sagt det förut, för jag kan inte hålla reda på allt jag skriver. ;P Ikväll ska jag ringa till min bästa kompis Su. :) Då åker jag imorgon sen också.

Ha de bra! :)

Första praodagen avklarad!

Nu har jag haft min första praodag. :) Det var verkligen superkul! :) Dom är sååå dementa men härliga människor. =P Jag slutade klockan 15 så när jag åkte hem höll jag på somna i bilen. Det är jobbigt men roligt att ta hand om äldre. :) Jag har hjälpt dom att klä på sej, och matat en tant, tittat i fotoalbum och lite annat. Imorgon är sista praodagen men jag hoppas på att få komma dit igen nån gång. :) Kanske sommarjobba nån gång? :) Vem vet. Jag håller på att packa lite smått inför resan till mormor. Ser verkligen framemot det. :) Ska bli ett roligt lov det här! Laddar batterierna inför sportlovsveckan, både mina egna ''kroppsbatterier'' och batterierna i mobilen, kameran, MP4:n m.m. ;)

Ha de bra!

Statistiken ser bra ut!

Glädjerus hos mej! :) Kollar statistiken och det är en mycket fin kurva måste jag säja, uppskattar era besök! :D Det blir inte lika mycket bloggande just nu för jag har inte känt mej motiverad riktigt att blogga nåt. Det händer inte så mycket så då hittar jag inget att blogga om. ''/  Men nu känns de som att de är dags för en uppdatering igen iaf. :)

Min lista på de jag längtar efter mest!
  • Köpa nya kläder (nån gång i livshistorien!)
  • Sportlov!
  • Slöjd (imorgon)
  • Träffa mormor
  • Praodagarna!
Så jag har de jag ser framemot. :) Imorgon är det sista skoldagen innan lovet sen på torsdag och fredag har vi ju prao. =) Ska bli superkul! Jag ska ju som sagt vara på ett ålderdomshem vilket jag ser framemot jättemycket! :) Gillar dom! ;P Vad händer imorgon?
  • Slöjd
  • Spelning =D
  • Läkarundersökning och vaccination
  • Sista dagen i skolan innan lovet :)
Så de blir en bra dag imorgon. Ifall att jag inte bloggar något imorgon så vill jag passa på att säja grattis till min bästis Clara som fyller år på torsdag! :) Grattis Clara! ;D Sen vill jag ge en liten kram till min andra bästis på långt håll Rebecca! :) Ringer på söndag som vanligt! ;) På måndag åker jag och hälsar på mormor med bussen. :) Det kommer bli jätteroligt. Då ska jag ju va där tills torsdag. Så jag vet inte om de blir nåt bloggande för datorn följer nog inte med tyvärr. ''/ Till middag idag åt vi pizza. :) Gott! Med mozarella och tomater. ;) Gott gott! Nu har jag nyss tagit en dusch och väntar på att håret ska  bli något så när torrt så jag kan lägga mej. Medans jag väntar ska jag FB:a lite och sen kolla kanske på lite kläder. ;)

Ha de bra!

RSS 2.0