Ambulans: Ambulansyrket!

Ambulansyrket

Ambulansyrket är ett väldigt varierande yrke och väldigt flexibelt. Som ambulansvårdare får man träffa så många olika människor i olika åldrar. Att kunna lösa problem relativt bra och vara handlingskraftig är ett stort plus inom ambulanssjukvården. Yrket sätter stora krav på medicinsk kunskap, problemlösning och spännande utmaningar. Det är mycket viktigt att kunna behålla lugnet och arbeta effektivt under stress. Att behålla sitt lugn och vara stabil i exempelvis stökiga eller kritiska situationer hjälper både patienten, anhöriga och kollegor. Yrket är mycket ansvarsfullt, patienten och anhöriga litar fullt ut på ambulanspersonalen!

Det är ett väldigt givande jobb eftersom de flesta patienter är väldigt tacksamma! I ambulansyrket får man träffa på ibland glada och positiva men ändå sjuka, döda, oroliga patienter eller patienter med livshotande sjukdomar i olika åldrar. Alla har olika symtom och är sjuka på olika sätt. Jobbet är krävande och kan ge många otäcka syner. Men det positiva och när man ser att man gör något bra för patienten och vet att man gör ett bra jobb, det väger över betydligt! Det gör yrket flexibelt och varierande.

Gemenskapen på stationen är oerhört viktig för personalen och deras prestation ute på larmen. Ambulanssjukvården går ut på samarbete! Personalen spenderar väldigt mycket tid på sitt jobb och då är det jätteviktigt att man trivs och har en bra gemenskap på stationen. Det gäller både för personalen och för patienten. Man ska kunna ta både patient och anhöriga med respekt och man ska förstå deras problem och tankar. Patienten undersöks och behandlas innan och under transport till sjukhuset. Ambulansen kan därför vara livsavgörande i många fall. Yrket är fysiskt tungt och personalen lyfter flera hundra kilo per dag. Därför är det vissa fysiska krav i utbildningarna som man ska klara av. Ambulansyrket innehåller ofta obekväma arbetstider. När man är ute på ett larm har ambulanssjuksköterskan det medicinska ansvaret och måste då veta vad som ska göras eftersom man inte har någon läkare att rådfråga och det kan behövas en snabb behandling.


Kommentarer
Postat av: Annelie

Tack så mycket! är supernöjd med filtren. :-)

har idag beställt ett objektiv, ett 50 mm.. ska bli kul att få fota lite mera bokeh! :-)

2010-07-20 @ 19:37:47
URL: http://bjornhonan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0