Påsk!

Vi såg en film idag om påsken, varför man egentligen firar påsken. Kan dra en kort sammanfattning av påsken.

  • Påskris = Förr i tiden hade man påskriset och piskade varann på påskmornarna. På 1800 talet ungefär så började man pynta med fjädrar och har haft så sen dess.
  • Påskkärringar = Förr trodde man att de fanns häxor som förstörde i gårdarna. Så man la en kniv under tröskeln och om man vände ut-och-in på rocken och tittade i ärmen på en kvinna, kunde man se om de va en häxa eller inte. (Sjukt va?!) Och dom man misstänkte vara häxor brände man på bål så flera 100tals kvinnor dog fastän dom inte gjort något!
Sen kommer jag inte ihåg nåt mer, haha. Bra minne? Ikväll eller imorgon ska jag och mamma måla påskägg och pynta lite. :) Idag när pappa hade hämtat mej (jag hade varit och sjungit med kören) så var de nå fel på bilen. Ratten ryckte och vi höll på att fara ut i vägen flera gånger och krocka med bilarna! =S Inte bra! Kom på en sak till jag inte berättat. 2005 åkte pappa till Småland och hjälpte till i stormfällningen och ramlade och gjorde illa knät. Han fick operera de och 2007 gjorde han illa knät igen och en ytterligare operation gjordes. 2008 ramlade han igen och bröt knäskålen i 2 bitar och fick operera. Sedan 2005 har han haft smärtor så in i bomben! Han har nu dom 2 sista åren fått enorma smärtor i ländryggen och benen och går på kraftig medicin bl.a morfin. Han slutade med de och klarnade till i huvudet så han började pressa läkarna. Han har nu fått en tid (äntligen!) till smärtkliniken och till lung. (pga andnöd) Så nu känns de verkligen som att han kan få hjälp. :) Men nu krånglar bilen och de är absolut inte bra. =S Vi behöver verkligen bilen som bor så här avsides! Vi ska gå till en verkstad snart med den.

Ha de bra!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0