Ett tag sen..

Oops, nu var de 5 dagar sen jag bloggade sist. De var inte bra! ;) Men har vart på en hjärtdiskussion på sjukan i stan, fixat lite med skolan och haft helt enkelt fullt upp!

Ang. mitt hjärta så har man sett att jag har en förändrad sinusrytm under vissa perioder under mina hjärtrusningar. För att kolla upp varför de är så och ge ev. medicin/behandling så måste jag göra en äcklig undersökning! Dom kommer att göra en elektrofysiologisk-undersökning på mej. Det innebär att dom skickar ner en elektrod i näsan genom svalget och ner till baksidan av hjärtat. Jag kommer få lokalbedövning i halsen. Sen ökar dom min puls mer o mer och ser om dom kan provocera fram den här förändrade sinusrytmen. Komplicerat men ändå inte när man själv står som patient. :P

Men nog om sjukdomar, jag ska iaf få åka på ålderdomshemmet igen till helgen och jobba lite. Sen ska jag kanske på hockeymatch och kolla på två st som spelar hockey. :) Så de blir en riktigt skojjig helg tror jag! :))

Ha de bra!

Lördag

Har inte så jättemkt att skriva just nu. Har nyss duschat och lagt lite smink, städat rummet och nu tror jag att jag ska sätta mej och läsa lite ur böckerna som kom igår. :))

Ha en bra lördag iaf! :-)

Visste du att...

Visste du att...

  • Om jag av nåt skäl inte blir ambulanssjuksköterska vill jag utbilda mej till barnmorska!
  • Jag är intresserad av graviditeter och spädbarn.
  • Jag är intresserad av psykologi och forskar lite då och då inom socialpsykologi, barnpsykologi etc.
  • Jag inte BARA studerar hela tiden, utan är en irriterad, rastlös, fnittrig och kärlekspirrig tonåring oxå! ;)
  • Jag nästan alltid lyssnar på musik på mattelektionerna.
  • Jag lyssnar på r'n'b och soul för de mesta.
  • Jag gillar att läsa sanningsenliga böcker.

Spotify (YY)

Bara älskar Spotify! :D Superskönt att ha alla bra låtar och få bra låttips direkt i datan helt gratis 20h/mån! :) Och som grädde på moset att ha bra hörlurar = Skullcandy Lowrider. (Y) De gillas starkt! :-)

Idag har vare en ganska helt vanlig dag på skolan. :) Vanliga lektioner men jag har varit lite krasslig igen i hjärtat idag. :/ Fått ligga och vila ganska mycket och tagit upp mej lite plugg upp till sängen på skolan så jag inte halkar efter så mycket, för de vore inte roligt. :/ Ska till hjärtdoktor på måndag så då får dom kolla vad som är för fel med hjärtat. -.- Men de ordnar sej säkert! Och tänk på att vi har uteslutit allt psykiskt, allvarliga sjukdomar etc. så bli inte oroliga eller fundersamma! :)

Idag kom mina böcker som jag fick av mormor! :)) Fick beställa vilka böcker jag ville för en viss summa och lyckades skrapa ihop och klicka hem 4 böcker om graviditet, förlossning etc. Böckerna heter: Att föda - Gudrun Abascal, Växa och upptäcka världen - Hetty van de Rijt och Frans X. Plooij, Vänta barn - Gothia förlag och På smällen - Ann Söderlund och Hannah Widell. Så har börjat med att läsa På smällen och se hur den är. :) Om ni blir förvirrade över varför jag köper förlossningsböcker, jag som vill bli ambulans-ssk så kan ni läsa i Visste du att...-frågorna i nästa inlägg. :)

Huvudvärk :(

Usch! Jag brukar inte ha ont i huvet men nu har jag de och har haft de hela eftermiddagen och kvällen. :S Antingen så är de som Erik säjer att de är varmt i klassrummen så huvvet blir alldeles knäppt när man jobbar eller så är de lufttrycket. :/ Jaja, ikväll ska jag se Idol och Välkommen Åter sen blir de nog sussa. :)

Ha'ne bra! :)

Datatid...! :D

Nu sitter jag på skolan och vi har datatid nu på vår lunchrast. Super! :)

På eftermiddagen ska vi ha SO-provet. -.- Men jag har pluggat så jag borde kunna de här nu! ;) Nu på förmiddagen har vi börjat med fysik på NO:n och haft syslöjd. Jag håller på sy nåt pärmfodral. :S Men sen ska jag börja sticka en mössa.

Inte så intressanta fakta kom upp här, men men glöm de här inlägget isf! ;)

Ha en bra dag! :D

Tisdag kväll

Dagen har bestått av ett NO-prov -> biologi -> växter. :) Imorgon har vi ett SO-prov i geografi. De kommer nog gå bra de med! :P Ska plugga lite extra ikväll och imorron bitti så då går de nog bra.

Och imorse hade vi IUP, som pågick hela förmiddagen och då gjorde jag lite arbete som jag har missat sen påbörjade jag en forskning! :D Och jag har läst blodomloppet och en del organ hemma så då tänkte jag att jag drar till och börjar läsa barnpsykologi. Så jag letar länkar och printar ut så de bara sprutar om de! ;D Så jag läser ända från att det är ett foster till tonåring. :) Verkar jättespännande! Jag har ju forskat i allt inom människokroppen ända sen lågstadiet och jag älskar ju att forska! :) Så de är riktigt kul med IUP nu för tiden. ;)

Ska se lite på Idol nu innan jag lägger mej och pluggar för att gå upp 6:00 imorron och ta en morrondusch! :)

Nattinatti!


Foto: Jag    Redigering: Jag

Test

1. Hur mycket pengar har du på telefon? 12,10 kr
2. Har du fått en kyss senaste veckan? nej.
3. Vem tillbringade du minst två timmar med idag? mamma o pappa 
4. Hur lång är du? 1,63
5. Vilken är den senaste filmen du sett? På spaning med Bridget Jones 
6. Skriv hela ditt senaste sms i inkorgen? :)
7. Föredrar du att ringa eller skicka sms? skicka sms
8. Är dina föräldrar gifta eller skilda? gifta
9. När såg du senast din mamma? för mindre än 1 minut sen
10. Är du kär? japp
11. Veckans babe? HAHA!
12. När vaknade du idag? 8:45 tror jag :)
13. Vilken är din favoritplats? sängen och mitt rum och skolan tro jag :P
14. Vilken plats föredrar du minst? Vår källare bläää
15. Vart tror du att du befinner dig om tio år? vet faktiskt inte...
16. Hur stor är din säng? ingen aning, men den är riktigt stor! ;O
17. Vad sover du i? - olika
18. Hur många kuddar har du i sängen? - fyra tro jag xD
19. Var bor du? -i en liten by i skogen :P
20. Tycker du om kinamat? - ja
21. Tycker du om kaffe? - usch! blä nej!
22. Vad dricker du helst till frukost? - juice
23. Kan du spela poker? - nja
24. Känner du någon med samma födelsedatum som dig? -njae
25. Vill du ha barn? - Ja
26. Kan du några andra språk än svenska? engelska, lite spanska och franska
27. Har du någonsin åkt ambulans? - japp 4ggr
28. Föredrar du havet eller en bassäng? -  havet!
29. Vad spenderar du helst pengar på? - kläder, smink och böcker :)
30. Äger du värdefulla smycken? - tror jag inte
31. Kan du rulla med tungan? - ?
32. Vem är den roligaste människan du känner? - haha, svårt att välja xD
33. Vad har du för ringsignal? -Sony Ericsson
34. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? - aa
35. Vad har du närmast dig just nu som är svart? - datan :P
36. Kan du byta olja på bilen? - vet inte :P
37. Vilken var den senaste boken du läste? Kiffe kiffe imorgon
38. Dansar du i bilen? - ?
39. När var du i kyrkan senast? - skolavslutningen
40. Piercing? - öronen :P
41. Har du någon tatuering? - nej,
42. Har du provat droger?  nej!
43 Röka eller snusa? - inget av det
44. Har du pojkvän? nej
45. Vad är ditt mobil nummer? - -.-
46. Vad ska du göra ikväll? - se tv kanske :P
47. Har du några syskon? - nepp

Hemma från sjukhuset

Nu har jag kommit hem från en natt på sjukhuset. :(
Det började med att jag blev sjuk i torsdags, lite febertoppar och förkylning. Sen igår så fick jag sån här hjärtrusning som jag brukar få nån gång då och då. Mamma tog pulsen på mej och räknade till 178 och sen sjönk det till 130 ungefär och så höll de på. Vi for in på HC och tog EKG sen skicka läkarn där mej till sjukhuset i stan så jag fick åka ambulans in dit. Många tycker de är jätteotäckt att åka ambulans, men är jag inte dödssjuk och påverkad så tycker jag bara att de är mysigt på nåt vis. :) Jag får lära mej en massa saker och får ta tillfället i akt helt enkelt att fråga ut sjuksköterskan lite. ;) Kom in på akuten och tog lite prover. Men sen låg jag på barn-ungdomsavdelningen en natt och där tog dom fler prover och röntgade. Men man ser ingenting alls, de enda som man kan se nåt på nu är mitt långtids-EKG och de hoppas vi "fångade" den här "attacken" så då får vi se när dom ska lyssna på den och se hur de ser ut.

Men nu är jag hemma och vi har ätit tacos ikväll och snart ska jag och mamsen se Dansfeber. Pappa är inte så jätteförtjust i de programmet så han ligger och läser en stund. ;) Vi hyrde film ikväll oxå som vi sett på och de blev Sommaren med Göran. :) Haha, den var riktigt rolig faktiskt! :D Nu ska vi se Dansfeber och sen sova, har vart en ganska lång dag idag.

Ha de gott!

Sjuk :(

Usch! Nu har jag åkt på nån förkylning som verkar dra med sej: hosta, yrsel och febertoppar. Tror faktiskt att jag går och bär på nåt virus eller nå sånt efter som jag har varit sjuk ganska mycket under hösten. Blä! Ska dricka honungsvatten och vara hemma imorrn med så får jag se till att bli frisk till helgen och nästa vecka istället. :)

Har SO-prov på onsdag så ska väl höra om nån snäll själ kan ta med böcker hem till mej så jag får plugga i helgen. :) Ska väl se tv ikväll och ligga i sängen som jag gjort hela dagen!

Ha en bra kväll!

En dag i stan igen

Idag har man gjort stan. :) Och sjukhuset då. Fått ett långtidsEKG som ska sitta på en vecka så då ska jag gå omkring med de tills nästa tisdag (morgon) då vi ska in på HC och lämna tbks den. :) Men de ska nog gå bra.

Jag orkar inte fota de jag har shoppat idag för de blev inte så mkt eftersom jag fortfarande går med kryckor (lyckligtvis bara en krycka nu då). Så jag berättar istället: Parfym Puma Animagical 139:- Kicks, Armband 19:- Kicks, Superdupermysig halsduk Cubus 79:-. Men imorrn kommer jag troligen inte ha några kryckor, puh! Men ingen gympa blir de för mej, av säkerhetsskäl! Vill inte gå med kryckorna en vecka till, de känns inte som de ultimata sättet att bli bra om jag anstränger mej för hårt när jag nyss blivit frisk. ;S Så jag väntar med gympan tills på måndag. :)

Ska ta en varm dusch nu och sen ska vi se Idol. :)

Sovgott alla läsare! :D <3

Foton :)

FÖRE: Endast redigerad med vitbalans, konstrast/ljus, skärpa.

EFTER: Omgjord till svartvit, konstrast/ljus, vitbalans, supernova (ljuset på pärlan bredvid v. öga), vignette.


Photocopy, konstrast/ljus, vitbalans, supernova (grön).

Konstrast/ljus.

Kontrast/ljus, skärpa.

Mitt rum!

Här kommer resultatet på makeovern som vi gjorde i mitt rum! :) Jag blev helnöjd! :o))


Helg! :)

Superskönt att ha gjort en till vecka på skolan och får en belöning - helg! :D Två sovmornar och lata dagar! :) Härligt! Men sååå lata dagar blir de nog inte eftersom vi håller på måla om mitt rum. ;) Jag ska hjälpa till att måla nå detaljer, typ vid listerna, lysknappen och nå mer. :) Så då blir de till att hålla på med de.

Har inte så mkt att berätta just nu..kanske kommer på nåt mer sen.

Hejdåå! :)

My leg huuuuurts! :S

Usch, nu har jag blivit mer eller mindre handikappad! :S Jag har fått nåt skit i höften, började imorse, känns nästan som ''senadrag''. :S Ska gå till skolsyster imorron och se om jag får kryckor eller något. Kan knappt stödja på benet alls och benet har nästan vridit sej. Får se vad hon erbjuder mej. ;)

Idag har varit en helt okej dag på skolan. :) Vi hade först IUP hela förmiddagen, sen hade vi NO och matte. :P Till helgen ska vi måla om mitt rum! :D :D Är så less på min rosa, fula, barnsliga färg som målades hit för 5 år sen! Usch.. de kommer bli beige, med två silver och guldränder som en bård runt hela väggen. :) Kommer bli supersnyggt! :D Och så klart kommer de ju upp bilder så fort de är klart! ;) Ska även passa på att möblera om då. :)

Tror jag ska fixa naglarna nu innan jag ska fika. :) Ikväll blir de första Idol! :D

Ha de superbra!

BloggHistoria - designerna genom tiderna !!

Här kommer alla mina designs genom tiderna som den här bloggen har funnits. Blir lite BloggHistoria. ;)

1:a
2:a
3:e
4:e
5:e
6:e
7:e
8:e
9:e
10:e11:e
12:e, den jag har nu! :)

Söndag 17:41

Idag har jag gjort många bra saker! :) Jag har städat bilen, städat bron och källaren lite och kört bilen lite på gården. :P Idag kom Maine o farmor hit och åt middag med oss. Jag, Maine och farmor åt surströmming och mamma och pappa åt ärtsoppa. Jag gillar inte ärtsoppa så jag valde hellre surströmming! :D Har fotat ganska mkt idag så jag ska redigera dom lite och ändra format så kommer dom nog upp imorgon. Månadens investering ploppade upp idag oxå så ni som har väntat på den har nog blivit nöjda nu. ;) Och så kom även överraskningen - min bok som jag skrivit och tryckt i Umeå. :) Funderar på att fara ut och springa snart, men känns lite lat. ;) Får se hur jag gör. :P

Ha de bra! :)

Test

133 tonårsfrågor.


- som alla måste göra- Fyra frågor om förhållanden

Är du singel? - japp

Tror du på kärlek vid första ögonkastet ? - jaa..

Hur många har du varit kär i? - Ingen aning, många är de inte iaf

Är du kär just nu? - Jopp- Tio frågor om dig själv

Namn? - Rebeckah

När fyller du år? - 28 maj

Några piercingar? - öronen :P

Vad har du på dig just nu? - mjukisbyxor, tröja

Vilken årstid är bäst? - sommar!

Hur ser den perfekta morgonen ut för dig? - Morrondusch, brakfrukost och fara till skolan med ett leende ;D

Vad tycker du mest om hos dig själv? -  Vet inte

Vem älskar du mest på denna jorden? - De va en svår fråga..

Sover du hellre själv än tillsammans med någon? - tsm med någon.- 4 frågor om dina vänner

Vem vet allt om dig? -  Su :) och Clara ;)

Vem är den roligaste av dina vänner? - har många roliga vänner ;D

Vem är snyggast av dina vänner? -  haha, ingen aning

Vem är mest partyprisse? - hmm.. Felicia tro jag ;)- 10 Frågor om din familj

Vem står dig närmast? - Föräldrarna tro jag. :P

Har du bra kontakt med båda dina föräldrar? - Japp

Vem är farligast i din familj? - farlig?

Vem ser roligast ut i din familj? -hahah konstig fråga .. ?

Vem är coolast? - Ingen aning

vem sover du oftast med? - ?? med mej själv? ;O

Roligaste kvällen med familjen? - minns inte :P10 frågor om idag

Vad har du gjort? - ätit surströmming, städat bilen och kört lite på gården ;)

Vad ska du göra nu? - fortsätta med de här testet och fixa su's bloggdesign :P

Har du gjort något dåligt idag? - njae har bara gjort bra saker faktiskt

Vad har du ätit idag? - surströmming :)

Har du duschat idag? - nej ska duscha imorrn

Är du trött nu? - nej :P

Vad händer idag? - de har redan hänt massor

Går du i skolan? - japp

Har du varit i skolan idag? - nää de är ju helg


- ANNAT

Hur mår du just nu? - bra :)

Har du piercat dig? - nej,,i öronen? :P

Är du hungrig nu? - nej

Vad är klockan nu just nu? - 17.26

Vilka sidor på Internet är du inne på just nu? - facebook, bloglovin, bdbTELEFON/MOBIL

Vem ringde dig senast? - fastern :P

Vem ringde du senast? - Su :)

Vem sms:a till dig senast? - Su

Vem sms:a du till senast? - Su :P-FAMILJ

Hur länge sen var det du träffa din mamma? - Nån minut sen :P

Hur länge sen var det du träffa din farsa? - nån minut sen :P- ÖVRIGT

Gillar du punk? - usch nej!

Har du sminkat dig idag? - nepp faktiskt inte ,MUSIK

Lyssnar du på musik just nu? - Nej,

Vilket är ditt favoritband/artist? - mcfly :)

Vad gillar du för musik? - de mesta- KLÄDER

Har du fler än 4 linnen? - jaa

Har du fler än 3 jeans? - japp

Har du fler än 5 tröjor? - jaa- SMINK OCH HÅR

Använder du mascara? - ja

Använder du wax? - nepp

Använder du ögonskugga? - sällan

Använder du kajal? - ja ibland

Använder du hårspray? - nepp

Använder du volymspray? - nepp

Använder du mousse? - sällan

Använder du deodorant? - jaaa

Använder du parfym? - jaa.

Använder du läppglans/läppstift? - nepp

Använder du brunkräm? - nej

Använder du rouge? - ibland

Uppsatt hår eller hängande? - både och

Plattar/lockar du håret varje dag? - nejnej inge sånt :P har redan lockigt och passar inte platt ;)- KÄRLEK

Är du kär just nu? - Jaa..

Har du kysst någon idag? - nejj

När kysste du någon senast? - har aldrig kysst nån ;)

Är du romantisk? - inte vet jag

Vill du vara singel eller ha ett förhållande?- förhållande

Har du varit tillsammans med två samtidigt? - nepp

Vem sov du senast bredvid? - pappa :P

Vem sa senast att han/hon tyckte om dig som vän? - su :) och clara :)

Har du någon gång velat ha ditt syskons pojkvän/flickvän? - ha inga syskon :P

Skulle du kunna tatuera in din kärleks namn på armen? - Neej

Vad gillar du för stil på tjejen/killen? -  olika

Surprise! :)

Den här hemligheten som jag har pratat om tidigare i sommar tänker avslöjas nu. ;) Surprise! :D

Jag har skrivit en bok om ambulansen!  :)

Månadens investering! augusti

Här kommer äntligen augusti månads investeringar! :D


Makeupborttagnings-servetter H&M 19.50:-


Örhängen H&M 19.50:-


Munkjacka H&M 199:-


Topp 79.50:-


Skjorta H&M 149:-


Lee Helens kläder 50:- (!! ord. 1000:- !!)


Jeans H&M 199:-


Skjorta Helens kläder 50:-


Tröja H&M 149:-


Träningsjacka (typ) Sportringen 199:-


Topp VILA ?:-


Topp/klänning Monki 100:-


Topp ? ?:-

Ram Dollar$tore 20:-


Ramar ICA 129:-


Jacka H&M 299:-


Träning och varm dusch

Ikväll var jag och mamma ut och intervallade lite. :) Varvade mellan att springa och gå. :) De är riktigt skönt, så här på hösten när de inte är så äckligt varmt ute! När vi kom hem åt jag ett päron och sen tog jag en varm dusch! :) Härligt, vill jag lova! Och ikväll ska vi värma upp en blåbärspaj som vi köpte och se på Doobidoo. :) Myys. :P

Idag var jag iaf och gjorde laktosprovet. Fick dricka en äcklig lösning med pulver och vatten, ca. 3dl och sen skulle jag ligga 1½ h. Ssk tog blodsocker på mej var 15:e minut. Sen ringer väl läkaren till veckan eller skickar brev om svaret.

Nu ska jag kolla lite andra sidor och sen bänka mej framför tv:n.

Ha en bra fredagkväll!

PS. Imorgon kommer bilder på Månadens investering! Missa inte! :D DS.

RSS 2.0