Ledtråd 1

Jag ger lite ledtrådar under kvällen på vars jag befinner mej nånstans. Jag kommer inte att nämna orten (eftersom jag vill vara så anonym som möjligt i bloggen) men ni får gissa vilken miljö jag är i. :)

LEDTRÅDEN ÄR: Hyrd stuga. Grilla på engångsgrill. Snö, berg. ;)


Hemlig flykt i helgen ;)

Nu på Valborg ska jag, mamma och pappa iväg till ett hemligt ställe. ;) Jag tänker inte berätta vars förrän vi har varit där. :D Hehe, känner mej riktigt mystisk nu. ;) Vi blir borta tills imorgon iaf, mer än så säjer jag inte. Jag och mamma har varit i stan två dagar, legat på hotell och mysat. Shoppat en massa onödigt igen, men jag köpte två vettiga saker iaf. :P Hårinpackning och en ny jacka. Bilder kommer på allt jag köpte sen. :) Jag var på tandregleringen och jag måste iväg igen på onsdag för dom ska sätta fast nåt bakom tänderna som har lossnat. :S Nu kom mamma och hacka på mej att jag ska plocka ihop kläderna som ligger lite här och var. :P Hehe.

Ha de bra!

Canon EOS 450D!


En sån här vill jag ha! (förut ville jag ha en 400d men nu vill jag ha en sån här)! :D 5000:- med ett extra objektiv. Håller på att spara och fyller år 28 maj så man får väl se hur mycket pengar man har då. :)

Problemet löst

Japp, nu funkar den nya designen och headern. =) Vad tycker ni om den? :)

Problem

De har blivit ett problem med designen här på bloggen. :S Det går varken att byta tema eller ny header. :S Får kolla upp de där eller mejla blogg.se. :)


Filmkväll

Ikväll har varit en familjekväll med film och popcorn. :P Vi såg på Little Miss Sunshine på TV4+. :) Mamma hade skurit lite frukt, ananas, apelsin, kiwi och melon som vi åt och varvade med popcorn. ;) Nu är jag rätt så trött. Som ni kanske märker så blir de fler inlägg på helgen när jag är ledig från skolan än på veckorna, och de känns bara naturligt. :) Jag kollade på statistiken och de är superbra resultat jag har fått! :) Många besökare och sidvisningar! :D Sånt ger en glädjekick!! :D Jag har bytt header, den har inte kommit in än såg jag men så småningom så byts de nog. :)

Ha de bra!

Vill ha!!

Jag vill ha den här skönheten, iPod Touch! Önskar mej den i födelsedagspresent. Fyller år 28 maj så de är 1 månad och 4 dagar kvar. :P Hoppas att jag får den dååå! :D

Hemma från rymdvärlden

Igår var ju vi (klassen) på ett rymdobservatorium. Det var kul att få vara där och se olika saker och bara vara där med kompisar och ha kul! :D Vi fick titta i ett stort teleskop och såg ytan på Månen och vi såg även Saturnus men den såg ut som en liten stjärna bara, för den är ju så långt bort. Sen fick vi 4 små teleskop att titta i ute på fjället. :) Vi tjejer satt mest i stugan och fikade och pratade. Vi for 18.15 härifrån och kom fram 20.30. Så vi åkte bil ett bra tag. Jag åkte ju med min bästis Clara och hennes mamma. :) Och vi lyssnade på musik. :) Vi åkte hem 23.30 och kom hem 01.45. Så vi kom hem sent. :S Då var jag supertrött! Fastän jag hade halvsovit litegrann i bilen och innan jag for. Men har man varit uppe sen 06.20 och hela dagen med sånt här så blir man nog trött. Nej, nu ska jag se på tv. Idag ska nog jag och mamma sola lite tror jag, hon nämnde nåt sånt. :P

Ha de bra!

Halloj!

Jahapp, idag har ännu en skoldag runnit iväg. :) Den har bestått av matte, engelska, gympa, svenska och musik. :) Igår hade jag spelning och just nu spelar jag Every breath you take, Gung-gung blues, Whatcha say (Jason Derulo) och Kalinka (som melodi). Igår dansade vi hela eftermiddagen med Danspatrullen. Vi dansade schottis, foxtrot och bugg. :) Imorgonkväll gör vi ett nytt försök att komma till rymdobservatoriet. Så idag har jag köpt fika att ha med dit. ;) Vi kommer att åka 18.00 och då ska jag åka med Clara och hennes mamma. Sen åker vi 0.30 därifrån ungefär. Så vi kommer hem väldigt sent. Pappa får vara vaken då och hämta mej. :P Nu ska jag se Sveriges värsta bilförare. De är ju final!! :D

Ha de bra!

Snart skolan

Nu sitter jag färdig och väntar på taxin. :) Tidigt kommer den men man får väl stå ut. :S Igår hade vi Danspatrullen så vi gick till tre men idag går jag kortdag så de blir skönt. (vi får kortdag som kompensation) Och imorgon har vi Danspatrullen igen och på torsdag går vi kortdag igen. Med Danspatrullen får vi dansa bugg och foxtrot. De är pinsamt att bjuda upp nån, :$ men man måste ju... Nä, nu ska jag gå ut till taxin.

Ha de bra!

Söndag kväll

Jaha, då var helgen slut då. :( Imorgon är det skola...och utv. samtal! :( Hatar såna. Dom är så pinsamma... :$ Men 20 minuter får jag väl stå ut. Ikväll ska jag läsa ut boken som ska vara ''utläst'' tills imorgon. Jag har bara...få se...hmm...152 sidor kvar. =S Så jag får väl ligga vaken till halv elva inatt och läsa kanske. =S Jag får se om jag läser ut HELA boken ikväll. Jag kan inte läsa mer än jag förmår. :P Kanske se lite på tv innan jag börjar den stora läsningen. :P Jag var in till farmor 2 ggr idag. Vi handlade och hon hade varit lite dålig, kräkts en gång och haft diarré så jag får ta Trevis så är jag skyddad. :) De är verkligen dundermedel mot all sorts magrubbningar! :D Supermedel för mej som är halvskraj magsjuka. :) Och alla som är lik som jag. :) Nej, jag har inget vettigt att skriva nu känner jag så jag ska nog borsta tänderna och sätta igång med läsningen. :)

Ha de bra!

Smycken till salu! :D

Jo, jag lovade ju att lägga in en Facebook-länk till Malins sida där hon säljer smycken. För er som inte följt bloggen kan jag säja att jag köpte ett jättefint halsband av henne efter som jag känner henne och hon gör superfina smycken och säljer dom på Facebook. Så här kommer länken om ni vill köpa. :) http://www.facebook.com/album.php?aid=144574&id=643319239 OBS! Ni måste ha Facebook för att kunna köpa.





Mia Skäringer <3

Jag har sett på Solsidan och Mia & Klara idag på datan och jag bara älskar Mia Skäringer!! <3 Hon är så sjukt bra skådis! :D De är min humor. :)

Lördag

Jag har inte försvunnit, hehe. Blivit bortrövad eller rent av dött, jag har bara inte haft något att skriva och inte haft tid till att skriva något. De blev inget besök på rymdobservatoriet i torsdags pga dåligt väder. :( Men jag sov hos min faster ändå. :) Vi satt och mysade framför tv:n till 22.00 med hennes gosiga, underbara lilla kattunge. :) Hon är såååååååå söt! :D Hon heter Klara och är världens vildaste katt! ;) På natten kröp hon in under täcket, hoppade i sängen och var uppe på huvudet några gånger. :D Haha. Kattungar är för go'! :D Sen klev jag upp på morgonen halv åtta (fick alltså sovmorgon eftersom jag vanligtvis brukar kliva upp 20 minuter över 6) och åt frukost och sen gick jag till skolan. :) Vi såg på film hela förmiddagen och fick popcorn och saft av fröken. :) De var skönt att få ''sätta lite guldkant på vardagen''. :P Idag har jag pysslat lite. Och inte gjort så mycket...Latat...Jo, jag har ju bakat! Jag har bakat scones och banan-chokladmuffins. :) Bilder kommer sen när jag har tagit några. :) Jag har lite skolarbete att göra nu i helgen. Jag ska läsa ut en bok på över 120 sidor och så ska jag hinna virka klart två grytlappar som jag håller på med. :S Så jag blir inte göralös. :P Nä, nu ska jag se klart Körslaget. :)

Ha de bra! :)

Packar!

Nu håller jag på att packa lite inför morgondagen. :)
Torsdag
  • Klädsim på eftermiddagen
  • Hämta cykeln hos farmor
  • Äta och sova hos faster
  • Fara på ett rymdobservatorium med klassen =)
Så jag har litegrann att göra imorgon. :) Det här med rymdobservatoriet känns lite spännande. :) Jag har ju aldrig tittat i stjärnkikare nån gång eller sett nån planet. Jag vet att jag har sett Mars och månen hemma och en massa obetydliga stjärnbilder men aldrig att jag har varit på nåt sånt här. :) Idag har vi forskat lite om rymden så vi har ett humm om vad vi ser. :P Känns ganska meningslöst att titta på lysande prickar som kunde vara mer uppskattat att titta på om man hade lite kunskap om det hela. :) Jag har tagit upp lite roliga böcker från källaren, var nere ikväll och letade en väska och hittade dom. :) Jag hittade Sune - tjejtjusaren, Tsatsiki och lite Laura Trenter. Jo, jag går i sexan men de är faktiskt svårt att låta bli att skratta åt Sune. :D Haha, och man blir aldrig trött på honom! Jag hade slöjd också idag så jag tog hem min virkning som jag håller på med. Jag skjuter in två bilder här nedan också. Den 1:a bilden är på min Åremössa och min påse som jag gjorde på slöjden. Den 2:a bilden är på ett halsband som jag har köpt av min kusins flickvän som gör halsband och håller nu på litegrann med akrylnaglar. :) Om jag får tillstånd av henne så ska jag länka till hennes smyckesalbum ifall nån är intresserad av att köpa smycken. :) slöjden. Ikväll ska jag och mamsen kolla på Anna Anka söker assisP Satt ha en assistent som SKÖTER livet åt en! :P Den uppfattningen har jag iaf fått hittills. :P Jag ska väl virka lite oxå kanske. :) Jag håller på att virka en grytlapp. =)
Ha de bra!

Prioritera

De känns nästan som att jag måste börja prioritera de viktigaste att göra just nu i mitt liv. De är så mycket jag vill göra och ska börja med men jag måste välja vad jag ska göra nu. De här är dom alternativ jag ska prioritera mellan:
  • Börja jogga igen (träna lite)
  • Läsa lite mer medicin
  • Läsa franska
  • Försöka vara ute mer
Jag har säkert mer också men jag kommer inte på något i nuläget. Men jag har så mycket som kräver tid så jag måste välja få saker. Får tänka om lite...

Så gott som frisk =)

Nu är jag så gott som frisk iaf. :) Jag var hemma igår och är hemma idag med. Har inte riktigt kommit igång med ätningen än så de måste jag börja med innan jag börjar skolan. :) På torsdag ska klassen på ett rymdobservatorium och kolla på stjärnor. :) Vi åker 18.00 och är hemma 0.30. Jag ska va hos min faster efter skolan och äta där och sen ska jag sova där efter som de blir så sent och hon bor bredvid skolan. Igår kväll låg jag i sängen och såg på Svenska Hollywoodfruar. :P Brukar inte se på de men igår såg jag de. Nä, nu ska jag se film. Imorgon blir de tbks till skolan.

Ha de bra! :)

Matförgiftning! =(

Jaha, då har jag fått matförgiftning! :( Fy fan, va hemskt de är! Har spytt inatt ungefär 7-8 ggr. :( Sovit i snitt 3h inatt. Usch! Så nu sitter jag och försöker få i mej lite banan och har druckit som en häst imorse. Ibland får jag behålla de och ibland åker de upp. ''/ Så har jag fått feber också. :( Imorgon kommer jag inte att gå på skolan och jag skulle ha utv. samtal 14.00 imorgon. Men vi får byta tid och jag får kurera mej. Skolan ska ju på ett rymdobservatorium på torsdag så de blir kul! :) Får se fram emot de när allting är mörkt. Igår kväll var jag iaf och fotograferade lite så dom bilderna kommer här. :)

Hemma!

Jojomän, nog bloggar jag lite ikväll ändå. ;) Jaha, idag har jag varit och gjort EEG. De gick i stort sett bara bra! :) Först fick jag ligga och vila med elektroderna på huvudet och den där mössan. Jag fick ligga och vila i 20 minuter och med jämna mellanrum fick jag öppna ögonen och sen blunda och hålla på så. Sen fick jag titta in i en lampa som blinkar med olika hastighet. De var obehagligt så hon fick stänga av ibland men annars klarade jag de. :) Pappa har varit idag och dragit två tänder och ett under har skett med hans smärta! Många smärtpatienter har haft problem med tänderna och när dom har ordnats så har dom blivit smärtfria. Och när tandläkaren hade dragit dom där två tänderna så blev hans vader mjuka som skumgummi och han blev så lätt i kroppen och smärtan försvann!! Så här hemma gråts glädjetårar nu! :'D Gud va glad vi är! Nu får vi se hur natten blir och då vet vi om de här har gått över!

Ha de bra!

Varm dusch

Nu sitter jag här och ska snart ta mej en varm dusch. Jag och mamma har varit ute nu och hjälpt pappa lite med veden och skyfflat snö på lerpölar (så tinar de fortare). Jag har spelat Wii nästan hela dagen så jag har inte varit ute något. :S Jag spelade Trauma Center New Blood. Imorgon ska jag till stan med mamma så de blir nog inget bloggande då. Jag måste ha nytvättat hår när jag är där så därför ska jag duscha ikväll. I princip så har jag aldrig skitigt hår men de händer ibland. ;P Jaha, ikväll ska vi alla tre spela Wii, tror jag. Vi ska spela Mario Kart. :)

Ha de bra!

Rösta på min bikini!! :D

Rösta på min designade bikini! http://nelly.com/designyourbikini/?bikiniuser=null#bikiniGallery

Onsdag

Tjohooo! Det är riktigt bra de jag ser på statistikmätaren!! :) Fortsätt att besöka och följa bloggen! :) Jag hoppas att ni tycker om den nya headern oxå. :) Just nu sitter jag nyvaken och tittar på De ä' kanon. Haha, komisk film! Igår brände vi inget rat så vi gör kanske de idag. Vi får se va de blir. Igår fick pappa åka akut till tandläkaren som ligger 6 mil bort. Efter 4 mil så tvärstannar bilen. MEN som tur var så hade han en kompis med sej i en bil bakom för vi förstog att den skulle stanna. Så han ringde efter en biltrailer som tog bilen till en verkstad. Och idag är bilen färdig. :) Nu ska jag äta lite frukost.

Ha de bra!

EEG

På fredag ska jag iväg till stan med mamma och göra EEG. För er som inte har följt bloggen så kan jag tala om att jag har haft 2 krampanfall (samma tid på morgonen fast olika dagar) och första gången så åkte jag ambulans in och där sa dom att jag skulle få göra ett EEG om 13 veckor, så nu ska jag göra de. Känns liiiite jobbigt för man är ju lite spänd på vad resultatet kommer att bli men de får man ju veta inom 2 veckor, tror jag de är. Men de visar säkert inte nån epilepsi, för jag har bara fått mina anfall på morgonen när jag har sovit och inte på dagen. Vi får väl se. Jag och mamma har flyttat pianot till mitt rum idag så jag kan sitta där och spela. :) Idag är inget bra fotoväder så jag får kanske fota lite inne, men jag vet inte för jag känner mej inte riktigt på humör för de idag. Jag är inte sur eller dålig men jag har bara inte lust. Jag skulle så gärna vilja fota porträtt med en systemkamera men för de första så har jag ingen att fota och för de andra har jag ingen systemkamera. :( Jag har iaf hittat en kamera som jag skulle vilja ha! Canon EOS 400D. :) Den ser riktigt läcker ut! :)

Ha de bra!

Ny header!

Japp, nu är den nya headern snart på plats! :) Hoppas ni gillar den!!

Filtallrik, snart sussa

Ja nu har jag sörplat i mej en tallrik fil med skivade bananer i. De är gott de!:) Jag tror jag gör kväll tidigt ikväll, känns ganska trött. Nu ikväll var jag och pappa nere med fyrhjulingen och fotade svanarna som är nykomna.:) Dom är så fina! Dom glider i flock runt ån. Vi har hållit på kolla på utlandsresor vad de kostar och så. Vi ska inte åka än men kanske om nåt år när vi har mer pengar.:) Jag skulle vilja åka till Egypten! De ser så fint ut där. Nej, nu ska jag snart lägga mej. Ha de bra!

Pappas tröja :)

Tänkte bara lägga in en bild på pappas tröja när han gjorde lumpen, haha. Den är inte så snygg men den är skön! :)

FÅ DIN BLOGG LÄNKAD HÄR!

Den här tävlingen går till på följande sätt: Kommentera ''jag vill'' om du vill få din blogg reklamerad här. Dom 8 första kommer att länkas. Jag läser bloggarna och skriver en kort sammanfattning på dom och skriver in bloggURL så de är först till kvarn som gäller!! :D Sätt igång och kommentera om du vill få din blogg reklamerad! :)

Förslag på ny header? :)

Imorse vaknade jag vid 9.15 tror jag hon var... Igår var jag ute och fotograferade en hel del så bilderna ligger uppe på www.fritidsfotografen.blogg.se senast 12.00 idag! Så kolla in dom. :D Jag funderar på att göra en ny header till bloggen. Känns inte HELT nöjd med den här. ''/ Nån som har förslag på vad headern ska innehålla för bilder? :) Låt fantasin flöda! ;D Idag tror jag att jag ska fotografera en hel del igen. :) Sen ska jag hjälpa pappa att bränna lite ''rat'' och sen ska vi kanske ut och pimpla, vi får se. Ja, de var väl allt jag hade att berätta just nu. :) Bloggar väl mer sen. :) De kommer en tävling också i nästa inlägg där du kan få din blogg länkad. :) Så fortsätt läs nu! :)

Ha de bra!

Farmor hemma!

Nu är äntligen farmor hemma! :) Hon tycker ju såklart att de är skönt att vara hemma men hon trivdes ganska bra där med den där rumskompisen som hon hade så vi funderar på att ta henne till ett ålderdomshem. Där jag praoade alltså. För där har hon både andra gamla och personal som kan se till henne och hjälpa till när hon behöver hjälp. Jag var med om nåt väldigt läskigt alldeles nyss! :O Jag skulle sätta i laddarkabeln till datorn och så gnistrade de som bara den!! Jag fick ingen ström i mej men de gnistrade inte blått som de brukar. De gnistrade som eldfärgat, orange-rött. Sen gick de inte att tända nå lampor eller nånting i mamma-o-pappas sovrum och inte i mitt. Så resultatet blev en uppbränd eluttag och en trasig säkring som nu är bytt. Vi får ta hit en elektriker i veckan som lagar elkontakten. Jag har varit ute och fotat så ni kan snart kolla in bilderna på www.fritidsfotografen.blogg.se Vi var oxå på en fisketävling idag, men vi fick inte nåt pris eller nån fisk. ''/ Bättre lycka nästa gång! :) Nu ska jag äta upp min glass. :P

Ha de bra!

Ingen farmor hemma än :(

Ändrat! Jag har pratat med farmor idag två gånger och hon sa att hon ska göra en hjärtröntgen imorgon bitti och läkaren går ronden 14.00 så om hon kommer hem imorgon så kommer hon hem sent på kvällen. Imorgon så åker familjen på fisketävling och hoppas på att få ta hem fina priser! :) Åremössan är nu färdig så de kommer snart en bild på den. :) Ikväll ska vi se på Talang! :) Känns kul att de har börjat igen. :P Har hittat en riktigt skön låt förresten! :)

New York - Paloma Faith        URL:  http://www.youtube.com/watch?v=gpRVeJWU3Dk

Ha de bra!

ÅREMÖSSA!

Här kommer en beskrivning på hur du stickar en Åremössa! (Som jag gjorde iaf)

Du behöver:
1 garnnystan av Milanogarn (valfri färg)
1 par stickor av 10:ans storlek (10mm)

Gör så här:
  1. Lägg upp 40 maskor.
  2. Sticka en rät maska, en avig, en rät, en avig o.s.v
  3. När det bara återstår 3 meter av garnet, maska av.
  4. Sy ihop stycket på sidan.
  5. Dra en tråd i toppen av mössan så det dras ihop och blir ''skynkligt''.
  6. Färdig! :D

Glad påsk! :)

Tänkte berätta att jag har pratat med farmor på telefon imorse. :) Hon mår bara bra och hon ska förmodligen komma hem idag och då har jag lovat att klä ut mej till påskkärring och skoja lite med henne. ;D Haha, jag har absolut växt ifrån att klä ut mej till påskkärring men för hennes skull så ska jag komma dit och skämta lite med henne. ;) Imorse var jag duktig. Jag har städat lite i rummet. Flyttat affischer, satt upp små förvaringskorgar och plockat ihop lite garn som låg utspritt. :) När jag vaknade satte jag igång att sticka lite till på min Åremössa. :) Om du vill göra en åremössa kolla ovanför de här inlägget. :) Där finns en beskrivning. Ikväll ska pappa laga entrécote. :) Gott!

Ha de bra! 


Statistik!

Jag blir verkligen superglad när jag tittar på bloggstatistiken! :D Va kul att så många läser min blogg och fortsätt med det! :) Jag skulle vilja höra vad ni tycker om min nya header. Kommentera gärna och säj till om du tycker att jag ska byta eller ändra något. De känns som att den representerar mina starkaste intressen och sysslor. :) Idag har vi haft pimpeltävling med skolan. :) De va riktigt bra fiske idag! :D Jag fick 3 st aborrar på bara 5-10 minuter! :) En liten, en mellan och en ganska stor. :) Jag vann en ficklampa. :) Men så ringde pappa och sa att farmor har blivit sjuk och måste in på sjukhuset. :( Jag blev jätteledsen och fick krama om henne innan hon for. Så fick jag följa med mamma och pappa till en bilverkstad 5 mil bort för vi var tvungen att åka akut med bilen. De va nåt konstigt fel på den. ''/ På lördag ska vi fara på fisketävling. :) De ska bli mysigt. Ikväll ska jag och mamma påskpynta. :) Vi kan inte ha något påskris p.g.a mammas och min pollenallergi. ''/ Men då får man pynta lite xtra runt omkring istället. :)

Ha de bra!

RSS 2.0